Inför Timrå-VIK

9 oktober 2019 13:45

Västerås IK ställs i omgång åtta av Hockeyallsvenskan mot seriens bästa powerplay, där stjärnan Jonathan Dahlén är dirigent. En match Lars Ivarsson ser mycket fram emot.

-Det är två topplag som möts i mitt tycke. Det kommer att bli en härlig match, säger VIKs assisterande tränare.


Efter en skön hemmaseger mot Modo i fredags har VIK-spelarna både hunnit vila (under helgen), samt genomföra två träningspass (mån-tis). Något laget behövde, tycker Lasse Ivarsson.

-Vi har inte kunnat träna ordentligt på ett tag på grund av många matcher. Det har varit nyttigt och viktigt att få göra det. Träningarna har varit bra. Dels har vi kunnat träna på lite grunder, där vi behöver göra saker bättre, och även kunnat gnugga powerplay och boxplay.

  • Hur känner du inför matchen mot Timrå i kväll?

-Riktigt kul. En härlig match att spela. Få möta ett bra lag med bra spelare. Tror det kommer att bli en riktigt bra match. I mitt tycke är det två topplag som möts i kväll.

  • Vad är viktigt att tänka på mot Timrå?

-Det är framför allt deras powerplay vi måste se upp med, där är de bäst i serien just nu (35,71 %). Det viktigaste är att hålla sig på isen, undvika de dåliga utvisningarna. Sen ha en plan för hur vi spelar mot dem i boxplay.

  • Vad kan du berätta om era planer för boxplay-spel i kväll?

-Vi kommer att hålla oss till vårt vanliga spel, sen skruvar vi till några småsaker just i den här matchen.

  • Hur ser laget ut?

-Vi har alla spelare tillgängliga och släpper laguppställningen 17.00.