Kompensationsstöd och nya restriktioner

23 november 2020 18:00

Så mycket får klubben i stöd från regeringen efter uteblivna intäkter.


Idag blev det klart med storleken på det kompensationsstöd som Västerås IK får ta del av.

-Stödet är till för att täcka en del av de arenaintäkter vi tappar i år på grund av pandemin. Under en normal grundserie har vi en omsättning på ca 6 miljoner på lösbiljetter, säsongskort till privatpersoner och kioskförsäljning. Enligt vår senaste prognos kommer vi att omsätta ca 1,4 miljoner under årets grundserie vilket ger oss ett ekonomiskt glapp på 4,6 miljoner kronor. De cirka 1,7 miljoner i stödpengar som vi nu får är extremt viktiga för att kunna täcka upp det glappet, berättar Sara Agel, kontorsansvarig på Västerås IK.

Idag kom också beskedet från länsstyrelsen i Västmanland att man precis som övriga regioner inför en ny begränsningen på max 8 personer för sittande publik. Detta innebär att klubben nu stänger helt för sittande publik och matchen mot AIK blir den första att spelas inför tomma läktare.

-Det är så klart väldigt tråkigt att vi inte får släppa in våra supportrar för att se matchen, men vi måste precis som alla andra respektera de restriktioner som finns för att begränsa smittan. Restaurangen i arenan kommer dock fortsatt att vara öppen i samband med matchen då den verksamheten inte omfattas av dessa regler, berättar Sara Agel.