Seger hemma mot Västervik
Publicerad: 2020-11-13
Sebastian Benker tvåmålsskytt

Västerås - Västervik 4-0 (0-0,2-0,2-0)

Västerås inledde matchen starkt. I första bytet. Henrik Hetta bröt sig fram och var nära att lägga in 1-0 till hemmalaget. Efter den chansen, i första bytet, dog Västerås anfallspel närmast helt och hållet. Resterande tid fick Västervik åka runt med puck och styra och ställa lite som de ville. Västerås svarade med återkommande pucktapp i egen zon samt missade uppspel som resulterade i ett flertal icingavblåsningar.

Som tur var för Västerås var inte Västervik heller påslagna som i tidigare möten. Trots att de fick tillbringa behagligt mycket tid i anfallszon hade de förfärligt svårt att hitta fram till några riktigt heta målchanser.

Med cirka femton minuter spelade fick Västerås möjlighet att spela kvällens första powerplay. Visserligen kunde man ställa upp lite spel i anfallszonen men det såg fortsatt väldigt sävligt och tveksamt ut. Perioden slutade, helt logiskt, utan mål då båda lagen hade oerhört svårt att spela sig fram till de hetare målchanserna. Skott: 11-5

Om det var Västervik som förde spelet i den första perioden blev det omvänt i denna period. Västerås började hitta spelvägar ur egen zon som gjorde det enklare för forwards att ta sig in i anfallszon med lite fart under fötterna. Den som knäckte målkoden för kvällen var Sebastian Benker. Västerås fick spela fem mot fyra. Västervik klev upp högt genom en kontring. Västerås vann pucken djupt i egen zon och kunde vända spelet i en fyra mot en kontring! Sebastian Benker tog in pucken på vänsterkanten, kollade in sina lagkamrater, men valde eget avslut. Pucken satt perfekt vid den bortre stolpen bakom Västerviks målvakt Felix Sandström. Tid 29:40.

Sebastien Benker fick ordentligt fart efter sitt ledningsmål och lite senare stod han för en otroligt fin uppåkning och framspelning till Marcus Bergman. Denna gång kunde dock Västerviks målvakt avvärja. Men det tog inte lång tid innan Benker glänste till igen. En snabb uppåkningen på högerkanten, inbrytning mot mål, och där upphakad av en Västervikspelare med tilldömd straff som påföljd. Sebastian Benker förvaltade denna möjlighet till att bli tvåmålsskytt på bästa tänkbara sätt. Bra fart fram mot målvakten, några små vickningar med puck och klubba, innan pucken skickades in under Västerviks målvakt fram till 2-0. Tid 38:00

En period som Västerås mycket välförtjänt kunde vinna med sina två mål. Skott: 12-6

I det senaste mötet borta mot Västervik klev de in och kvitterade Västerås 1-0 ledning redan efter knappt femton sekunder. Scenariot efter det blev en lång anstormnig från Västervik perioden igenom. Frågan var nu om Västervik återigen skulle komma ut starkt för att reducera och gå ikapp.

Svaret på den frågeställningen blev att Västerås ganska enkelt kunde hålla sina motståndare borta från farliga avslut. Det såg helt enkelt ganska stabilt ut. Inte blev det sämre av att puckuslingen plötsligt studsade Västerås väg i en tredjeperiod. Laget lyckades för första gången på mycket länge få till några så kallade enkla mål.

Först ut blev Västerås back Calle Ehrnberg som knäppte iväg ett skott från sin backposition. Pucken seglade obehindrat hela vägen in i nät bakom Västerviks målvakt och 3-0 var ett faktum. Detta var Ehrbergs första mål i Västeråsdressen. Tid 46:16

Bara trettio sekunder senare utnyttjade Västerås slarv i egen zon av Västervik till att vinna tillbaka pucken mitt framför deras egen målbur. Pucken landade framför Fredrik Johansson som raskt skickade in 4-0. Tid 46:42

Efter denna "målchock" dog matchen lite. Västervik hade denna gång inte tillräckligt med energi för att svara upp. Något enstaka längre anfall fick de till utan att ställa Emil Kruse på några större prov. Skott: 7-8

Skott totalt: 30-19

Summering

Efter en oväntat sömnig inledning på matchen av Västerås spelade laget upp sig efterhand och var, sett till tre perioder, det bättre laget denna kväll. Bra boxplay innebar att Västervik inte fick någon gratisbiljett in i matchen. Emil Kruse hade en relativt lugn afton men en dubbelparad i andra perioden, vid ställningen 2-0, blev lite av ett matchavgörande moment. Glädjande också att tänkte poängspelare(Benker) fick utdelning. Smolken i kvällens glädjebägare var naturligtvis att Alexander Younan fick bryta matchen under den tredje perioden pga skada.