Lukas Zetterberg tillbaka i Gulsvart

6 november 2019 10:00

Han gjorde 43 poäng i Hockeyallsvenskan för Västerås IK förra säsongen. Nu är Lukas Zetterberg tillbaka i Gulsvart. Comebacken sker redan på lördag hemma mot BIK Karlskoga.


Lukas Zetterberg lämnade inför den här säsongen Västerås IK för spel i SHL med Brynäs. Där har det hittills blivit två poäng på tolv matcher och sparsamt med speltid. Brynäs och Västerås IK är nu överens om ett avtal där VIK lånar Zetterberg resten av säsongen 19/20.

-Ett gemensamt beslut från mig och Brynäs, att jag ska bli utlånad. När beslutet väl var taget fanns det bara ett lag som gällde för mig. Det fanns intresse från andra klubbar, bland annat i Finland, men jag kände att om det är något lag jag vill till nu så är det VIK, säger Lukas Zetterberg.

Han gör sin första träning med laget redan i morgon (torsdag) och är spelklar till hemmamatchen mot BIK Karlskoga på lördag.

-Jag ser grymt mycket fram emot matchen på lördag. Tror det blir mycket folk på läktaren och matcherna mot Karlskoga är alltid roliga.

VIKs sportchef Patrik Zetterberg säger så här om förstärkningen:

-Vi får in en komponent jag tycker att vi saknar litegrann. En högerfattad naturlig målskytt som har ett riktigt bra skott, som kommer att hjälpa oss både i vårt offensiva spel och i powerplay. Lukas känner också till vårt sätt att spela, känner halva laget och hur föreningen fungerar. Det krävs ingen acklimatiseringsperiod, han är bekväm med hur saker fungerar här gällande kravbild inifrån och utifrån. Vi är glada att Lukas väljer att komma tillbaka till VIK när det nu blev klart att han skulle lånas ut och det även fanns andra intressenter.

-Vi vill rikta ett tack till Brynäs som ger oss möjligheten att låna Lukas. Jag är övertygad om att det här kommer att vara bra för alla parter, säger Patrik Zetterberg.

Kan låneavtalet brytas under säsongen, eller hur ser det ut?

-Nej, låneavtalet gäller resten av den här säsongen, även för ett eventuellt kval. Brynäs har inte rätten att plocka tillbaka Lukas förrän den 1 maj, säger Patrik Zetterberg.

Och finansieringen?

-Vi har hittat en bra ekonomisk lösning tillsammans med Brynäs, och kommer inte att äventyra Västerås IKs budget för säsongen 19/20.

En redan het match på lördag blir nu alltså ännu hetare. Köp din biljett till VIK-Karlskoga HÄR >