Spelarna om känslorna mellan VIK och Karlskoga

8 november 2019 12:00

I morgon tar Västerås IK emot Karlskoga i ABB Arena Nord. Mötena lagen emellan har i alla år varit oerhört känsloladdade. Matcher med derbykaraktär. Så vad är grejen när vi möts? Vi bestämde oss för att prata med spelarna själva. Två före detta kombatanter, och två som spelar i morgon.

Sist ut - VIK-backen Jimmie Jansson Lorek.


Hur mycket ser du fram emot matchen?

-Mycket. Dels för att det var längesen vi spelade match. Men också just för att det är mot BIK, en lördag och på hemmaplan. Det är svårslaget. Ska bli kul att gå upp i ringen med Karlskoga.

Varför är de matcherna alltid lite extra heta?

-Det byggs upp mycket från fans. Mycket känslor mellan klubbarna. Närheten mellan städerna gör sitt förstås. Det finns en historik med många matcher lagen emellan. Det blir ofta bra hockey när vi möts och spelet blir fysiskt och hårt. Bra tävling därute. Det är kul med fysiska och tuffa matcher, och det är alltid extra gött att vinna mot BIK.

Ditt favoritminne från en match mot Karlskoga?

-Det är nog när vi vann i Nobelhallen i slutspelsserien förra året. Det var en extremt viktig seger. Tajt match och kaos med domarna. En väldigt skön seger som satt långt inne. Man har haft många roliga matcher mot BIK men just betydelsen av den segern gör att den hamnar i topp än så länge. Kommer också ihåg en match för några år sen, året vi åkte ut, då jag delade ut en schysst men väldigt hård tackling i mittzon. Då var de ute efter mig, "Daggen" och så tror jag det var Christian Berglund och Wessner. Hela ligan (skratt).

Hur går det på lördag?

-Vi vinner. Exakt vad det blir spelar ingen roll, men vi vinner.