Mot klubbrekordet för medlemskap!

26 april 2021 10:26

Västerås IK:s medlemmar är på rekordjakt. Bli en del av det gulsvarta kollektivet du också!


Bli medlem du också!

Läs mer här kring medlemskapet och de olika nivåerna du kan teckna på: https://vik.ebiljett.nu/Products/Category/29

Tio dagar. Så lång tid tog det för Västerås IK:s medlemmar att slå förra årets totala intäkt för medlemskap i föreningen.

Den nya medlemsformen Gulsvart, med sina tre nivåer, har redan gjort ett ekonomiskt avtryck - och har nu intagit position för att kunna slå det gällande klubbrekordet från säsongen 2014/15.

— Vi märker ett stort engagemang för det nya medlemskapet. Bara under helgen har supportrar i olika forum efterfrågat nästa uppdatering på siffran - och det känns väldigt roligt att kunna förmedla den här informationen, säger privatmarknadansvarige Kevin Johansson.

Under medlemskapsåret 2020/21 tecknade 234 personer medlemskap i Västerås IK mot en summa av 400 kronor. Totalt genererade det en intäkt på 93 800 kronor till klubben.

16 april släpptes medlemskapet för säsongen 2021/22. I skrivande stund för tio dagar sedan. Redan nu är intäkten för medlemskapen uppe i 102 168 kronor fördelat på 80 personer.

— Det är en otroligt viktig signal från det gulsvarta supporterkollektivet. Som elitidrottsförening är vi beroende av finansiering av våra supportrar och partners. I det har medlemskapet en stor potential att göra en konkret skillnad. Kan vi generera drygt 100 000 kronor på tio dagar är det förstås synnerligen intressant att se hur långt vi når på ett år.

Vi har redan slagit fjolåret siffra trots att vi än så länge "bara" är uppe i 80 medlemmar kontra 234 förra året. Hur kommer det sig?

— I den nya medlemskapsformen har vi tre prisnivåer, där två av dem skapar en betydligt större ekonomi än det basbelopp på 400 kronor som funnits tidigare. Den absoluta majoriteten har valt att investera i Västerås IK på de högre nivåerna - och då växer den totala intäktsmassan snabbt.

— Basen i medlemskapet kommer alltid vara fundamental i form av föreningsdemokratin och röstberättigandet till årsmötet. Men utöver det har vi valt en väg där vi vill att medlemskapet ska göra en skillnad sportsligt för klubben. Det gör det först när det genererar en ekonomi som kan användas för att stärka verksamheten, vilket den här starten skapar förutsättningar för.

Klubbrekordet för medlemsintäkter i Västerås IK är från säsongen 2014/15 då medlemskapen genererade 164 900 kronor över 365 dagar.

Den siffran är nu nästa delmål.

— Vi har 355 dagar på oss att slå det - och med utfallet under de tio första dagarna kan vi konstatera att förutsättningarna att lyckas ser goda ut, säger Kevin Johansson.

Varför tror du att medlemskapet gått så starkt hittills?

— Jag tror att vi alla, medlemmar, supportrar, partners och representanter för föreningen, känner samma sak. Det finns en enorm längtan att ta klubben tillbaka till SHL. Vi har väntat i 21 år på att spela i svensk hockeys högstaliga och det är hög tid att den väntan snart är över.

— Utifrån mottagandet av strategin GULSVART2024 upplever vi att det är en satsning som VIK-are har väntat på, och därav viljan att investera i medlemskapet. Vår bästa bedömning är att det är den sportsliga satsningen som är bakgrunden till teckningsgraden av medlemskap.

Vad kan alla som tecknar medlemskapet förvänta sig i gengäld?

— Om analysen är att det största värdet för att teckna medlemskap är att få se Västerås IK prestera bättre på isen, så är också det bästa värdet att få tillbaka ett starkare lag. Då tror jag att många känner att värvningar som Daniel Gunnarsson och Anton Svensson är precis det som önskas.

— Sedan kommer vi jobba kontinuerligt med innehållet i medlemskapet med exempelvis träffar under säsongen, exklusiva rabatter och utlottningar. Närmst i tid kommer vi inleda den nya medlemskommunikationen där vi ska kommunicera på ett sätt där våra medlemmar känner att de är närmst föreningen och tilldelas den officiella informationen först. Vi kommer självklart aldrig kunna förmedla exempelvis spelarrykten som tidningarna och media gör - men vi kommer ge en djupare inblick i föreningen.

— Redan på fredag kommer vår kontorschef, Sara Agel, starta sina månadsbrev där hon berättar om verksamheten utifrån ett inifrån-föreningen-perspektiv. Sedan kommer sportchefen Patrik Zetterberg att göra samma sak. Under våren kommer vi också starta en "SMS-tjänst" för medlemmarna där vi skickar ut sms kring utvalda nyheter och från nästa säsong den bekräftade laguppställningen. Det kommer märkas av att vara medlem i Västerås IK.

Hur gör jag för att bli medlem?

— Är du befintlig seriekortsinnehavare kan du kombinera ditt seriekort med ett medlemskap. Du får mer information genom att maila [email protected] som då kan förklara ytterligare.

— Funderar du på att teckna både seriekort och medlemskap? Då kan du välja ett alternativ där du tecknar båda på samma gång. Läs mer om det här: https://vik.ebiljett.nu/Tickets/Choose/14?S=1

— Önskar du teckna endast ett medlemskap? Då ska du läsa mer här: https://vik.ebiljett.nu/Products/Category/29