Västerås orkade inte stå emot Björklöven
Publicerad: 2021-02-22
Emil Kruse ut skadad i andra perioden efter pååkning av Lövenspelare.

Björklöven - Västerås 6-2 (2-0,1-1,3-1)

Efter den tunga genomklappningen senast borta mot Modo var det nu dags för bevis. Bevisa att laget hade förmågan att vända blad och gå vidare. Att det som skedde senast var lite av ett olycksfall i arbetet. Det gick si så där med den ambitionen. Trots att Västerås fick ett tidigt powerplay redan innan en minut gått av perioden fick man inte igång spelet.

Det var istället Björklöven som med fart, energi, och spelskicklighet ansatte Emil Kruse i Västeråsmålet. Löven satte hög press i Västerås egen zon och det blev belönat då Daniel Öhrn olyckligt spelade fram Lövens Sebastian Selin i egen zon. Nämnde Selin tackade för passningen och svepte in en backhand förbi en förvånad(!) Emil Kruse. Detta skedde i spel fyra mot fyra då båda lagen hade en spelare utvisad Tid 06:51

Västerås försökte lyfta upp spelet offensivt men fick aldrig fäste i Björklövens zon. Istället kom en snabb omställning från Löven där man elegant spelade sig fram till 2-0. Målskytt Axel Ottosson. Tid 11:53.

Efter powerbreak blev det lite mer fart på Västerås och under slutminuterna lyckades man faktiskt sätta lite offensivt tryck och skapa några dugliga målchanser. Med knappa tjugo sekunder kvar drog Löven på sig ny utvising(Axel Ottosson, tripping). Västerås fick därmed med sig ett powerplay till period två. Skott: 9-5

Denna period präglades mest av efterslängar, fula smällar, överkörning av målvakt samt rätt hafsigt spel från båda lagen. När det gått cirka fyra minuter av perioden brakade det loss ordentligt nere i Västerås sarghörn.

Upprinnelsen var en envig mellan Västerås Daniel Öhrn och Lövens Olle Liss. De blev liggandes på isen efter en sargduell och passade på att dela ut lite fulsmällar mot varandra. I sekvensen direkt efter detta sökte Daniel Öhrn upp Olle Liss i sarghörnet och tryckte klubban lätt i hans rygg. Liss segnade ned och domaren höjde armen för utvisning. Liss svarade sedan med att skicka en rak vänster i nyllet på Öhrn som gick i backen. Flera spelare började rycka i varandra och Västerås Calle Ernbergh gick en omgång med Lövens Sebastian Manberg. Rörigt värre. Ur allt detta blev det till slut, till mångas förvåning, powerplay för hemmalaget. Det tog lång tid innan brottsrubriceringarna kom upp och då visade det sig att Emil Kruse dragit på sig två minuter för att han lämnade sitt målområde i det tumult som uppstått!

Efter detta passade Björklöven att skicka in 3-0 genom Nikolai Belov. Ett höstlöv(!) från blå som seglade in förbi en skymd Emil Kruse. Nämnde Belov firade detta mål som om det vore ett avgörande mål i KHL! Man kan kort och gott säga att han blev skapligt glad. Tid 26:43.

Bara någon minut senare skedde en riktigt tråkig händelse. Lövens Fredrik Andersson satsade våldsamt för att hinna fram mot Emil Kruse i målet. Det blev en oerhört tuff kollission med Kruse som därefter fick lämna isen. Med tanke på hur skyddade målvakter normalt är för spelarkontakt i målgården blev nog många oerhört förvånade då denna överkörning inte ens renderade i en utvisning! Varför domaren gjorde denna bedömning är oklart. Tid 31:53.

Jesper Myrenberg in i målet. Tid 31:53.

Dryga två minuter senare kunde Västerås äntligen få till ett avslut där pucken trillade in i mål. En styrning av Alexander Lunsjö efter skott av Jimmie Jansson Lorek. Tid 28:48.

Med några minuter kvar av perioden hettade det till igen. Denna gång framför Lövens målbur. Alexander Lunsjö höll sig framme och försökte komma åt eventuell retur. Träffade målvaktens benskydd med bladet och tilldömdes därmed genast två minuter för slashing. Efter att domaren blåst av spelet passade Lövens Olle Liss på att chrosshecka nämnde Lunsjö över halsen så att denna flög in i Lövens målbur. Liss fick därmed även han sätta sig på botbänken. Tid 34:59.

Västerås lite bättre med i spelet men hade fortsatt svårt att komma till farliga avslut. Skott: 11-9

Man kan med visst fog påstå att Löven dödade matchen direkt i inledningen av perioden. 4-1 genom Axel Ottosson. Efter det målet blev den sista perioden mest en transportsträcka fram till slutsignalen.

Lite kuriosa från perioden. Sebastian Benker åkte ut två minuter för Goaltender interference. Tid 43:17.

I mitten av perioden petade Löven in 5-1 genom Alex Hutchings. Ett Modo-mål. Halvhårt skott som lyftes mot Västerås kasse. Två Lövenklubbor i luften framför Jesper Myrenberg. Pucken tog på Alex klubba och ställde Myrenberg helt. Tid 51:09

Med fyra minuter kvar av matchen stod Västerås för att riktigt fint anfall. Ett anfall som avslutades med att Sebastian Benker snyggt skickade in reduceringen till 2-5. Tid 51:09.

Det skulle dock bli hemmalaget Björklöven som skulle få jubla sist. Skapligt vekt försvarspel vid sargen dukade upp för ett inspel till Lövens William Eriksson som drog direkt som den värsta Lucky Luke! Pucken smet in vid Myrenbergs första stolpen och förlusten skrevs därmed till 2-6. Tid 57:50.

Lite kuriosa, igen! Västerås fick avsluta matchen med spel fem mot tre utan att egentligen skapa en riktig målchans.

Skott: 6-10 Skott totalt: 26-24

Sammanfattning

Svag inledning på matchen av Västerås. Det tog över halva perioden innan man fick ett avslut mot Lövens burväktare. Löven bättre spelmässigt. I den andra perioden en spelmässig uppryckning av Västerås och ganska jämt fördelat med målchanser. Den tredje blev tyvärr avslagen då Löven snabbt gjorde sitt fjärde mål för kvällen. Ganska precis samma scenario för Västerås som i den tidigare bortamatchen mot Modo. Västerås kunde inte alls matcha Löven denna afton och Emil Kruses skada lade ytterligare sordin över insatsen.