Uppdatering från styrelsen

28 november 2016 17:51

Information om läget i VIK


Hej alla VIK-vänner!

Här kommer en uppdatering från oss i styrelsen om vad som händer i klubben just nu…

KLUBBCHEF
Vi går direkt på en ”nyhet”, i form av ett beslut vi har fattat kring klubbchefsrollen.
Den rekryteringsprocess som pågått i ett par månader mynnade ut i ett antal kandidater, där vi framför allt hittade en huvudkandidat. Tyvärr kom vi inte överens med den personen. När det fick landa och vi såg över det totala läget, så har vi beslutat att inte rekrytera någon ny klubbchef förrän till nästa verksamhetsår.

Ordförande Mattias Jonson kvarstår som t.f klubbchef tills vidare, men inte i samma utsträckning. I stället kommer Jonson att dela det operativa ansvaret för ledarskapet tillsammans med två ledamöter - Christer Brostedt och Pär Södergren. Alla tre kommer att jobba för klubben helt utan ersättning. Så här kommer ansvaret att fördelas:
• Mattias Jonson: Ekonomi, sport och administration.
• Christer Brostedt: Kommunikation och event.
• Pär Södergren: Marknad.

HERRLAGET
Herrlaget har, efter en tuff start, fått mer luft under vingarna och börjat plocka poäng i Hockeyallsvenskan. Laget har prövats hårt av skador under hela hösten, och därför har vi lånat in spelare från SHL-klubbar. Just nu finns William Wikman (Leksand), Kalle Jellvert (Örebro) och Daniel Bernhardt (Djurgården) i laget på lån. Backen Anton Öhman har också varit med och gjort det riktigt bra i flera matcher, men förra veckan kallades han tillbaka till ett skadedrabbat Skellefteå. I fredags kunde vi glädjande nog värva backen Simon Karlsson, närmast från Södertälje. Karlssons lön finansieras, som tidigare kommunicerats, av att Markus Persson är sjukskriven resten av säsongen och får sin ersättning från försäkringskassan.

JUNIORLAGEN
När det gäller våra juniorlag så jagar J20 en plats i slutspelsserien. Just nu en sjätteplats i serien, men bara två poäng upp till Timrå på femte och sista slutspelsplats. I förra veckan fick J20, som även dem drabbats hårt av skador under säsongen, en ny spelare i backen Carl Ehrnberg från Frölunda.
I J18 Elit tog killarna i helgen en ny seger, 7-1 borta mot Kumla, och ligger på femte plats i den västra serien.
J18 Bredd slåss om topplaceringarna i en tät serie.

UNGDOM
Och så till ungdomssidan. Det är med stor glädje vi konstaterar vilken fantastisk ungdomsverksamhet vi har i VIK Hockey. Vi vill göra allt för att våra duktiga ledare hela tiden ska få chansen att öka på sin kunskapsbank. Våra ledare ska kunna ta hand om och utveckla alla barn, oavsett bakgrund, som spelare och människor. Och lära dem hur man är en riktig VIK-are, både på och vid sidan av isen.

Nu inleder vi i VIK Hockey ett samarbete med Rädda Barnen. Våra ledare kommer att få gå en utbildning som har två huvudsyften.
1. Klubben ska ta fram verktyg för hur man hanterar mobbing, kränkning och diskriminering. En policy som går rakt igenom hela verksamheten, kring hur man hanterar såna situationer om de uppstår. Alla ska jobba på samma sätt, med samma värderingar. Föräldrar och spelare kommer att informeras om vad VIK som klubb står för. Att vi tar ansvar för våra ungdomar, inte bara på arenan utan även i samhället i övrigt. Och lär dem hur man är en bra medmänniska.
2. Våra ledare ska också utbildas i att ta hand om och träna ungdomar med s.k dolda hinder. Exempelvis asperger och adhd. Så att de barnen får vara med i VIK Hockeys verksamhet på samma villkor som alla andra.

Avslutningsvis är vi stolta över att Eric Juhlin och Albin Olofsson är uttagna till det 34 man stora elitlägret i början av december, för landets bästa U16-spelare. Uttagningar som sedan kommer att leda till en landslagstrupp.

Tack för ordet!

VIK Hockeys Styrelse