VIK satsar på återväxten – ny maskot för barnen gör entré

18 juli 2022 09:00

Arbetet att skapa nästa generation VIK-are är avgörande för Västerås IK på lång sikt. Därför initierar klubben projektet Återväxten.


Planeringen med projektet Återväxten har pågått under ett drygt års tid. Nu börjar ramarna formas och klubben kommer under sommaren och hösten presentera fler nyheter kopplade till arbetet för framtiden på läktaren.

I dag gör en av delarna entré.

Möt Ernie. Västerås IK:s nya maskot – som ska underhålla och vara en del av helhetsupplevelsen av att gå på matcher för våra yngsta besökare.

— Projekt Återväxten är mycket större och mer omfattande än en maskot. Men alla helheter formas av delmoment, och Ernie har en roll att spela i vårt arbete att locka familjer och de yngsta besökarna till ABB Arena. Ernie kommer bli en kompis på läktaren för nästa generation gulsvarta, och förhoppningsvis vara en del av arrangemanget som gör att barn och unga i Västmanland ser fram emot att gå på nästa match, säger privatmarknadsansvarige Kevin Johansson.

Ernie är som namnet anspelar på en örn. Valet av maskotkaraktär härstammar från och knyter an till Västerås IK:s historia av namnet Black Eagles.

Vår nya maskot möter alla barn och ungdomar för första gången under ispremiären söndag 7 augusti. Ernie kommer finnas tillgänglig för fotografering under hela arrangemanget. Ernie hälsar avslutningsvis till alla föräldrar att tala om för sina barn att de har en ny kompis som väntar på dom i ABB Arena när VIK spelar matcher.