Filmen om Ett Gulsvart Hjärta är här

30 oktober 2019 15:05

Prolounge är ett prisbelönt filmbolag från Västerås som till vardags gör film åt stora företag, och bland annat filmar med Peter Stormare. Nu har de också producerat film åt Västerås IK, filmen om Ett Gulsvart Hjärta.


Prolounge har gått in som partner till VIK och Ett Gulsvart Hjärta. Filmbyrån Prolounge, som startade i Västerås 2006, består nu av 15 anställda med kontor i både Västerås och Stockholm. De producerar film åt företag som Bauhaus, Kungsängen, Klövern och VISMA och har vunnit Grandprix på Publishing priset.

Därför var det mycket glädjande att Prolounge tackade ja till att gå in som kompetenspartner när Västerås IK ställde frågan om de ville producera filmen om Ett Gulsvart Hjärta.

-Vi känner att ”Ett Gulsvart Hjärta” är ett bra initiativ för Västerås. Det känns viktigt och självklart att stödja projektet för ett bättre och varmare Västerås. Det gör vi bäst genom att dela med oss av vår kompetens inom filmskapande. Filmens syfte är att spegla de känslor och det budskap som projektet innebär, säger Christofer Wäneskog, delägare och en av grundarna.

Med start i kväll kommer filmen, som finns i både en 80 sekunders version och en kortare på 20 sekunder, att visas på jumbotronen under herrlagets matcher. Den kommer även att finnas på vik.se och hos våra partners. I filmen syns ungdomsspelare, ledare, supportrar och NHL-proffset Mikael Backlund, ambassadör för Ett Gulsvart Hjärta.

Filmen ska förmedla en känsla, och har budskapet att Ett Gulsvart Hjärta bär man med sig överallt. Var man än är och vem man än är. NHL-proffs, ungdomsspelare, ideel ledare eller supporter. Tillsammans är vi Gulsvart - och tillsammans kan vi göra skillnad.