Glädjebeskedet - Lukas Zetterberg spelklar

19 november 2019 16:30

Lukas Zetterberg lämnade isen i onsdags förra veckan med hjärtproblem och blev sjukskriven i fyra veckor. Nu sitter han på bussen med laget på väg till Kristianstad, där han är redo att göra comeback efter bara en vecka.

-Saker och ting har gått mycket fortare än vi kunnat drömma om, säger sportchef Patrik Zetterberg.


Det var i bortamatchen mot Modo för sex dagar sedan som Lukas Zetterberg lämnade isen i den andra perioden. Förmaksflimmer på hjärtat konstaterades på sjukhuset i Övik, och efter undersökningar och ett ingrepp som fick tillbaka hjärtat i normal takt blev Zetterberg sjukskriven i fyra veckor.

Med hjälp av Brynäs, som Lukas Zetterberg är utlånad från, fick han i går besöka en hjärtspecialist i Stockholm där en rad tester gjordes. Efter det besöket är Zetterberg redo för spel igen. Sportchef Patrik Zetterberg berättar:

-Fyra veckor var vad läkaren i Övik trodde. Nu fick Lukas komma till en specialist snabbt via Brynäs och deras kontaktnät. Den specialisten har efter noggranna tester konstaterat att allt har återgått till det normala och det finns inga andra fel på hjärtat. Alla tester ser jättebra ut vilket gör att läkarna har gett grönt ljus till att han kan gå hundra procent omgående. Det finns inget som hindrar honom. Framför allt känns det väldigt bra att han mår bra, sen att han kan komma tillbaka till jobbet fort är naturligtvis också bra.

Lukas Zetterberg finns med på den buss som rullar mot Kristianstad under tisdagen, och är tillgänglig för spel i morgon kväll.

-Han står till tränarnas förfogande i Kristianstad, sen är det upp till dem att avgöra hur mycket han spelar, säger Patrik Zetterberg.

Lukas:

-Jättekul att allt har gått så pass bra. Vill tacka Brynäs för att de kunde lösa en tid hos en specialist så fort. De har varit oerhört hjälpsamma. Jag vill också rikta ett stort tack till alla kring VIK, Brynäs och hela Hockey-Sverige som visat omtanke och stöd sen i onsdags, det betyder mycket.

Hur spelsugen är du?

-Jag är sjukt taggad. Ska bli jättekul att komma igång. Har ju inte varit på is på en vecka. Vi får se hur det blir med speltid i morgon, men jag ska byta om och vara förberedd.