Förlust borta mot BIK Karlskoga.
Publicerad: 2021-12-18
En stark tredjeperiod räckte inte för att vända till seger

BIK Karlskoga - Västerås 4-2 (1-1, 2-0, 1-1)

En lite sämre insats hemma mot Mora under fredagskvällen innebar en knapp förlust efter en svit på fem raka segrar. Ny match idag, lördag, borta mot BIK Karlskoga. Skulle Västerås hinna ladda om inför denna tuffa utmaning?

Första perioden

Perioden började med ett slarv vid ett uppspel där BIK Karlskoga kunde vända spelet vid offensiv blå. Henrrik Björklund siktade men missade målet. Men vad gjorde det? Pucken kom ut perfekt efter sargstudsen vid den andra stolpen där en framstörtande David Lilja kunde lägga in 1-0 redan efter 35 sekunders spel. Johan Gustafsson närmast chanslös att hinna med i den sidledesförflyttningen. Tid 00:35. Kalasstart för BIK Karlskoga.

Efter den lyckade inledningen fortsatte BIK Karlskoga att ösa på framåt och det var nära ett par gånger om att BIK skulle kunna peta in ännu ett mål. Johan Gustafsson i Västerås ville dock annat och kunde, inte utan besvär, avvärja dessa lägen.

Efter denna öppning av hemmalaget började Västerås sakta men säkert varva upp sitt maskineri och skapade ett och annat avslutsläge som verkligen hotade. När sedan BIK drog på sig en tvåa för tripping(David Lindquist, 08:29) fick Västerås chans till att kvittera i powerplay. Det tog inte många sekunder innan pucken låg i nät bakom Marcus Hellgren i BIK:s kasse. Målskytt Daniel Gunnarsson, det första målet för säsongen. Kvitterat till 1-1 och inte alls orättvist på något sätt. Tid 08:47. Lite hjälp hade Västerås av att en BIK-spelare tappade klubban direkt efter förlorad tekning vilket gjorde att Västerås fick spela närmast fem mot tre.

Under resterande speltid i perioden delade lagen rätt broderligt på möjligheten att göra fler mål. Västerås bästa chans stod backen August Tornberg för. Ett avslut som studsade via målvakt, ribbans underkant, och ut igen. Skott: 10-12

Andra perioden

En spelmässigt rätt jämn period där hemmalaget BIK Karlskoga gjorde målen. 2-1 till hemmalaget tillkom efter spel i numerärt överläge. Målskytt Juliuz Persson. Tid 22:02.

Efter det fortsatt jämt spelmässigt där hemmalaget vaskade fram de renare målchanserna. Det tog fram till den elfte minuten i perioden innan hemmalaget kunde utöka sin ledning. Detta efter att Västerås skaffat sig lite tryck i anfallszon.

Pucken lyftes ut i mittzon av BIK Karlskoga där Västerås förlorade närkampen vid långsargen. Det gav Gustaf Franzén öppen gata att åka in på vänsterkanten. Trots hårt hemjobb av Västerås kunde man inte förhindra att Franzén spelade över trissan till en framstormande Sebastian Collberg vid den bortre stolpen. Collberg kunde enkelt styra in pucken fram till ledning med 3-1.

Västerås försökte och försökte hitta fram till en reducering men BIK Karlskoga jobbade hårt i egen zon och gav inte bort några lösa puckar som kunde förvaltas. Skillnanden mellan lagen efter två perioder kunde tillskrivas effektiviteten när chanser väl dök upp. Skott: 9-9

Tredje perioden

Västerås gick in och gjorde en bra avslutande period, igen. Precis som senast hemma mot Mora. Chanser fanns, flera gånger om, att gå ifatt målmässigt men effektiviteten i avsluten var inte på plats denna eftermiddag.

När BIK:s David Lindquist drog på sig en tvåa för tripping(47:07) fick Västerås i alla fall visa upp sin spetskompetens i denna spelform. Mikael Frycklund spelade över till Lukas Zetterberg som hängde in pucken vid närmsta krysset och reducerat till 2-3. Tid 47:22.

Efter reduceringsmålet tryckte Västerås på i anfall efter anfall och skapade flera lägen som kunde resulterat i en kvittering. Men denna eftermiddag ville det sig inte. Ett exempel på detta oflyt var när William Wikman plötsligt dukades öppet mål men avslutet träffade, stolpen! Detta efter att BIK:s målvakt på något underligt sätt fastnat vid kortsargen bakom eget mål och för tillfället var helt överspelad.

Med någon minut kvar av matchen chansade Västerås på spel med sex man mot fem på isen. Där blev Västerås back Jimmie Jansson väldigt olycklig då han i egen zon lyckades spela fram BIK:s David Lilja som kunde lägga in 4-2 i tomt mål! Tid 59:12. Skott: 2-8

Summering:

Västerås har inte kvar det flow i spelet man visade upp för bara några omgångar sedan. När man möter toppkonkurenter i ligan måste allt vara på plats. Först i den tredje perioden visade Västerås vad laget kan prestera. Idag var BIK Karlskoga effektivare och kunde därmed bärga segern. Nu är det till att vila och ladda om batterierna för att sedan gå för en ny vinstrad.