Förlust efter straffläggning borta mot Mora
Publicerad: 2021-11-24
Mikael Hakkarainen fick göra sitt första mål i HockeyAllsvenskan.

Mora - Västerås 3-2(OT) (1-1, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0)

Ett mycket formsvagt Mora med fyra raka förluster ställdes mot ett Västerås med god och stabil form efter fin seger senast borta mot Björklöven. Skulle Mora vända på sin förlusttrend eller kunde Västerås segla vidare med en ny bortaseger.

Västerås inledde bäst och Mora visade inledingsvis alla symptom på ett lag med dåligt självförtroende. Redan efter knappa minutens speltid fick man testa sitt effektiva powerplay då Moras Axel Bergkvist ådrog sin en tvåa för hakning(01:12). Spelet i denna spelform skördade ingen framgång alls denna gång för Västerås.

Under de första fem sex minuterna var frågan om när Västerås skulle ta ledningen i matchen. Svaret på det blev tvärtom. Mora blev det lag som först spräckte sin målnolla. Detta i ett av lagets första besök med puck under kontroll i anfallszon. Vunnen tekning, spel upp till back, skott på mål, retur, och där dök Moras Filip Lennström och rakade in pucken i tomt mål. Tid 06:50.

Efter sitt ledningsmål vaknade Mora till och vaskade fram ett par fina chanser till som kunde resulterat i mål innan Västerås återigen arbetade sig in i matchen på ett bra sätt. Kvitteringen kom efter fint slit i anfallszonen där pucken spelades upp till Jimmie Jansson Lorek vilken skickade trissan mot Moras mål. Pucken studsade på William Wikmans skridsko, landade närmast på bladet för Anton Svensson, som kunde peta in pucken fram till 1-1. Tid 15:35.

Under periodens avslutande tre fyra minuter var det spelmässigt jämt ute på isen. Skott: 8-12

Mora var starkast inledningsvis av perioden och hade bud på mål vid två tre tillfällen. Johan Gustafsson fortsatt stabil och motade bort alla avslut. Spelmässigt jämnade det ut sig och Västerås försökte hitta fram till ett ledningsmål utan att lyckas. Med sju minuter spelade kom en tung period för Västerås med tre raka utvisingar. Jesper Johansson(boarding, 27:03), Roe Logan(hakning, 30:25) samt Mikael Frycklund(delaying the game, 33:10)

Mora tryckte på bra och avsluten haglade mot Västerås målbur. Turligt nog gick många avslut utanför eller ovanför målburen. Övriga motade Johan Gustafsson med akuratess. Under Moras tredje raka powerplay drog de själva på sig en utvisning genom Kalle Miketinac(tripping,34:02) och därmed spel fyra mot fyra i en knapp minut. I det efterföljande spelet i powerplay för Västerås fick man inte till några riktigt farliga avslut.

Efter denna "orgie" i utvisningar på kort tid blev det Västerås som kom ut stärkta. Flera fina anfall mot Moras kasse noterades och till slut kom utdelningen. Anton Svensson hittade in med en fin macka till Mikael Hakkararinen som, efter lite stök, lyckades skicka in ledningspucken fram till 2-1. Tid 36:59.

Perioden avslutades med att Västerås tog över spelet allt mer och skapade flera avslut som kunde resulterat. Skott: 12-10.

Den avslutande perioden bjöd inte på glamourishockey från något av lagen. Det var rätt statiskt där Västerås tätade till och Mora inte lyckades bryta sig igenom. Mora drog på sig en utvisning genom för många spelare på isen(42:03) och Västerås fick till några giftiga avslut utan att hitta nät bakom Moras Andreas Ljunggren.

Spelmässigt fortsatt strikt där Mora sökte vägar till en kvittering och Västerås spelade ett stabilt försvarsspel. Men så kom en "incident" som bröt mönstret och plötsligt hade Mora kvitterat till 2-2. Moras Isac Pantzare försökte ta sig in i anfallszon men gick omkull. En lös puck metern innaför blålinjen skulle plockas upp av Västeråsspelare. Då kom Moras Macintyre farande, snodde åt sig pucken, kom fri med Johan Gustafsson och skickade in kvittering till 2-2. Tid 56:57. Väldigt snopet för Västerås som fram till dess knappt gjort ett misstag i defensiven. Desto roligare för Mora, givetvis, som nu fick chansen att bryta en tråkig förlustsvit.

I slutsekunderna av matchen fick Mora tekning i anfallszon och var ytterst nära att även skicka in ett segermål.

Övertid

Ett rätt okontrollerat spel av båda lagen under dessa fem minuter. Västerås gick bort sig med en spelare i anfallszon(ramlade vid sargen) vid ett tillfälle och Mora bjöds spel tre mot två några skälvande sekunder. Västerås mer puckinnehav och hade chans till avgörande men inte tillräckligt vassa avslut. Skott: 0-2

Straffar

Moras Lukas Wernblom avgjorde med straffläggningens enda mål. En riktigt snygg straff där han lyfte in pucken med en backhand efter lite smådragningar framför Johan Gustafsson.

Summering:

En anständigt insats på bortaplan mot Mora utan att spelet kickade igång på samma sätt som i tidigare matcher den senaste tiden. Det fanns chanser att avgöra till egen fördel, bland annat genom powerplay, men denna kväll var krutet lite torrt eller avsluten lite missriktade. Långt in i den sista perioden kändes tre poäng säkrade men Mora ville annat. Men en poäng är betydligt bättre än noll.