Wikman & Johansson förlänger med Västerås IK

27 mars 2019 16:30

Arbetet är nu i full gång med truppen inför 19/20, nu väljer Gulsvart att förlänga med William Wikman och Jesper Johansson.


Två forwards ur årets trupp väljer nu att förlänga med Västerås IK, William Wikman & Jesper Johansson.

William Wikman gjorde under årets säsong 19 poäng i gulsvart, framför allt med sina framspelningar och med sin fart blev William en stor resurs som placerades i tredjelinan under stora delar av säsongen. Med sina 4 mål och 15 assist växte han mer och mer in i rollen och in i laget under säsongen. Nu förlänger VIK kontraktet med William på 1 år över 19/20.

Jesper Johansson som är fostrad i Skellefteå AIK kom under sista delen av säsongen 17/18 från Halmstad till VIK och spelade under årets säsong alla 52 omgångarna i Hockeyallsvenskan. Med sitt hårda arbete har han haft en viktig roll i Boxplay och i fjärdelinan. Kontraktet sträcker sig över 1 år, säsongen 19/20.

Så här säger sportchef Patrik Zetterberg om förlängningarna:

-Vi är jätteglada över att både William och JJ vill fortsätta sin resa här hos oss. Vi ser ju en stor uppsida hos båda två, vi tror att det finns mer att utveckla och att de kan få ta nästa steg under kommande säsong.

-William har verkligen utvecklas mer och mer under hela året. Han har verkligen visat med sitt hårda arbete att han är här för att kriga och beredd att uppoffra sig för laget, säger Zetterberg.

-JJ är precis som William en som underkastar sig laget, han har haft en viktig roll i specialteams inte minst i boxplay. Vi tror att det finns ännu mer av utveckling och potential också i hans spel inför 19/20.