Västerås IK säger upp klubbchefen

26 oktober 2018 11:00

Styrelsen för Västerås IK har tagit beslutet att säga upp klubbchef Mats Brokvist.

-Västerås IK behöver en annan typ av ledarskap, säger klubbens ordförande Pär Södergren.


Mats Brokvist är inte längre klubbchef för Västerås IK. Klubbens styrelse har valt att avbryta hans anställning. Pär Södergren förklarar varför:

-Det här är en fråga som har varit uppe på vårt bord och diskuterats under en tid. Ingen enskild händelse som ligger bakom, utan en samlad bedömning. Det har heller inte skett några oegentligheter.

-Det är helt enkelt så att vi tog det här beslutet för att vi är övertygade om att det är vad som är bäst för klubben. Västerås IK behöver en annan typ av ledarskap och kompetens, säger Södergren.

Mats Brokvist har varit klubbchef för Västerås IK i knappt två år.

-Mats har gjort många bra saker för VIK. Han kom in med energi och glöd när klubben behövde det som mest, och är en av flera som har bidragit till att vända en negativ trend kring vår förening – och att ta vårt A-lag tillbaka till Hockeyallsvenskan.

-Däremot känner vi inte att Mats är rätt man att leda klubben framöver. Mer än så vill jag inte gå in på det beslutet, av respekt för de inblandade, säger Södergren.

Hur reagerade Mats på beslutet?

-Han blev besviken och ledsen. Han ville fortsätta att leda klubben framåt. Mats har dock varit tillmötesgående under processen, som har varit smidig.

Hur länge kommer Brokvist att jobba kvar på kontoret?

-Han kommer att finnas tillgänglig för överlämning, men är i övrigt arbetsbefriad med omedelbar verkan.

Kommer det här att påverka föreningens ekonomi?

-Västerås IK har just nu en sund och stabil ekonomi. Den här säsongen är oerhört viktig vad gäller kapitalkrav och elitlicens. Styrelsen tar inga beslut som äventyrar detta. Kostnaden ryms inom budget.

Har ni redan nu någon ersättare till Brokvist på gång?

-Nej. Vi har sedan en tid tillbaka, i styrelsen, påbörjat ett arbete kring hur vår framtida organisation ska se ut.

-I närtid kommer vi från hela styrelsen att gå in och backa upp kontoret, både med ledarskap samt operativt och strategiskt arbete.

Hur har medarbetare, spelare och ledare informerats och reagerat?

-Informationen har gått ut inom klubben under förmiddagen. Vi känner att vi har stöd för beslutet.

-Jag vill avsluta med att vi i styrelsen tackar Mats Brokvist för hans insatser i Västerås IK och önskar honom lycka till i framtiden, säger Pär Södergren.