Segersviten bruten, förlust hemma mot Mora
Publicerad: 2021-12-18
En stark tredjeperiod räckte inte för att vända till seger

Västerås - Mora 2-3 (0-1, 0-0, 2-2)

Segervind i ryggen för Västerås med fem raka trepoängare. Fredagsmatch och för motståndet stod Mora. I senaste mötet med Mora(borta) tappade Västerås en till synes stabil seger när Mora stod för sen kvittering och därefter vann genom straffläggning. Skulle historien upprepas?

Första perioden

Det visade sig snabbt att det skulle bli en tuff uppgift för hemmalaget denna kväll. Gästande Mora öppnade friskt och stod för både fart och briljans. Något som bidrog till att Västerås hamnade lite på hälarna och tvingades dra på sig utvisningar. Vid tre tillfällen fick Mora chansen till spel i powerplay och vid ett av dessa tillfällen skickade Moras Lukas Wernblom ett avslut som smet in vid första stolpen hos Johan Gustafsson. Tid 16:35. Sett till spelbild ett fullt logiskt mål. Genom sina powerplay fick gästande Mora ett bra grepp om det berömde momentumet ute på isen. Något som även skottstatistiken vittnade om. Skott: 3 -11

Andra perioden

Den andra perioden förblev mållös men det var fortsatt gästande Mora som stod för det mesta och bästa. Västerås Johan Gustafsson bidrog starkt till att hålla sitt lag kvar i matchen. Västerås hade naturligtvis också lägen men denna kväll var de flesta studsar mot istället för med hemmalaget. Västerås var helt enkelt inte riktigt med i matchen som man kunde förväntat sig efter den senaste tidens stabila insatser. Skott: 6-10

Tredje perioden

"Sent skall syndaren vakna", sägs det ibland. Det var lite så i den avslutande perioden. Med bara ett uddamålsunderläge fanns alla möjligheter för Västerås att vända till seger bara viljan och energin fanns på plats. Västerås kom ut med helt annan energi till den avslutande perioden och gjorde nog vad de kunde för att bärga ny hemmaseger.

Kvitteringen till 1-1 kom genom Lukas Zetterberg och nu var Västerås med i leken igen på allvar. Tid 48:10. Men Mora ville annat. I ett av sina första anfall i perioden hittade Alexandre Lavoie läge för avslut och fick se pucken slinka förbi Johan Gustafsson och in i nät fram till 1-2 på tavlan. Tid 51:04. Ny uppförsbacke för hemmalaget. Det gäller som bekant att försvara sig väl även om viljan att göra mål framåt är stor.

Pubkliken i arenan fick hoppet tillbaka när unge Filip Wiberg forcerade in retur efter eget avslut fram till 2-2. Tid 55:50. Men återigen stack Mora upp och hittade ett fint avslutsläge som bar frukt. Ännu en gång var det Lukas Wernblom som hittade rätt och Mora återtog därmed ledningen ännu en gång i matchen. Tid 57:05.

Västerås tog ut sin målvakt och spelade med sex man mot fem under slutminuterna men denna gång gick man bet på att hitta nätet bakom Moras Mattheas Ward som vaktade kassen förtjänstfullt. Skott: 19-8

Summering:

Efter en räcka av fina insatser, speciellt på hemmais, tog det aningen snöpligt stopp. Det räcker inte att spela bra, riktigt bra, en period(den sista) för att vinna mot en skicklig motståndare. Mora var helt enkelt lite bättre än Västerås denna gång och då får man acceptera faktum. Chans till snabb revansch finns då Västerås redan under lördagen åker till Karlskoga för ny match.