Förlust hemma mot Timrå

11 december 2021 12:19
Marcus Lindström svarade för två mål mot Timrå.

Gästande Timrå vann det första av helgens dubbelmöte med 3-4 (1-2, 1-2, 1-0) efter en tät och jämn match. Coach Jonathan Thorsell tyckte att det fanns mer i övrigt att önska gällande VIKs prestation.


-Ja det var lite trögstartat idag och det gick inte riktigt som vi ville rent prestationsmässigt. Vi fick en matchstart där vi satte oss i en del svåra situationer i egen zon och det var ganska svajigt under hela första. Kändes som vi inte riktigt var där i inledningen. Något som gjorde att vi tidigt hamnade i ett tvåmålsunderläge. Vi skapade några lägen i första men det ville sig inte riktigt. I andra ville vi mycket mer men spelet kuggade inte riktigt. Här var det tredje- och fjärdelinorna som drog och tuggade på bra och skapade flera möjlighet. Det fanns många starka inslag där. I tredje så var det lite samma visa, återigen skapade vi en hel del chanser. Vi fick några tidiga powerplay i tredje men spelet blev lite omständligt och vi fick inte till så mycket ordnat spel som vi hade velat. Men trots att spelet inte stämde riktigt så var vi med resultatmässigt, även när de gick fram till 4-1 så kändes det som det var fullt möjligt att gå ikapp. Vi jagade ikapp till 3-4 men drog på oss en utvisning och på slutet så orkade vi inte riktigt hela vägen. Det var många besvikna miner efteråt så klart, men vi pratade igenom matchen och nu blickar vi framåt mot lördagen och nya möjligheter. Räkna med ett revanschsuget lag till morgondagens match. Det är ju lite lyxigt att få spela matcher som verkligen betyder något. Nu är vi på den platsen och då gäller det att hitta sitt bästa jag. Det är roliga och nyttiga matcher, kommenterade Jonathan.

Målskyttar: 1-2 Marcus Lindström assisterad av Gustav Norén 2-4 Karl Andersson assisterad av Hugo Mivell och Gustaf Kangas 3-4 Marcus Lindström assisterad av Alexander Dahlberg och Gustav Norén

Skottstatistik: 23-28 (8-8, 5-12, 10-8)