Rinksidebaren | Så fungerar den

1 november 2022 08:56

Läs om en av våra mest populära arenasektioner.


Sedan lanseringen i september 2021 har Coppersmith's Rinkside Bar blivit en attraktion i Västerås och ABB Arena.

De 60 stolarna erbjuder en fantastisk vy över isen - och är de enda sittplatserna i arenan där du kan avnjuta mat och dryck direkt ute på läktaren med kroppen vänd precis mot isen.

Sektionen är dessutom byggd i nära anslutning till hemmastå, vilket betyder att du dessutom kan ta in den fulla inramningen av en ishockeyupplevelse.

Viktigt att bära med sig är att du inte är tvingad att köpa till mat eller dryck. Du är varmt välkommen att bara köpa dina biljetter på Rinkside för att nyttja som urstarka sittplatser på den sidan av arenan där vi anfaller i två av tre perioder.

Rinksidebiljetter bokas alltid via onlinebokningen. Länk: https://vik.ebiljett.nu

Biljettpriset på Coppersmith's Rinkside Bar varierar från match till match och beror på faktorer som motstånd, speldag, arenabeläggning och typ av match (försäsong, grundserie, slutspel).

NOTERA FÖLJANDE KRING RINKSIDEBAREN

— Sektionen är onumrerad. Det betyder att vi har 60 platser där det är först till kvarn att slå sig ned. Inga reservationer för önskade platsval görs.

— Rinksidebaren öppnar två timmar före nedsläpp. Från och med då är det fritt att gå och sätta sig och välja de stolar du och ditt sällskap ska bruka under kvällen.

— Först till kvarn att välja stolar gäller. Det vill säga om du är där till öppning och står först i kön kommer du kunna välja rad och stolar först. Vissa gillar att sitta högst upp, medan andra vill åt platserna allra längst ned där du sitter så nära plexiglaset och isen att du kan ta på det förstnämnda.

— Vilken plats är bäst? Det är helt upp till dig. Alla tycker olika. Men samtliga platser på Rinksidebaren har mycket god sikt över spelet.

— En representant för VIK kommer att guida och visa ditt sällskap till sektionen när ni anländer till restaurangvåningen.

— Entrén till Rinkside sker genom stora entréhallen, sedan vidare upp genom trappen till restaurangen (till höger om biljettscanningen). Där stämmer vi av det namn som gjort bokningen, det vill säga du som får detta mail, mot en lista. Ha även med dina digitala biljetter och visa upp.

— Mat och dryck ingår inte i biljetten utan beställs på plats genom restaurangägarens app "Rocklunda". Finns att ladda ner där appar finns. Mer info finns också på plats.

— Rinksidebaren är för supportrar till Västerås IK, alternativt neutrala åskådare. På Rinkside klär vi oss i gulsvarta färger eller allmän klädsel. Vi klär oss inte i motståndarlagets färger. Detta meddelas till samtliga i sällskapet av den som står för bokningen.