Förlust mot Timrå

11 december 2021 19:18

VIK J20 inkasserade andra raka förlusten hemma mot Timrå på lördagseftermiddagen. Gästerna drog ånyo det längsta strået i en tät match som slutade 2-3 (1-1, 1-2, 0-0). Coach Jonathan var hyfsat nöjd med spelet, men desto gladare över att platsen bland topp 10 säkrades förlusten till trots.


-Vi öppnade matchen ganska starkt och känslan var att nu är vi där igen. Vi vågade spela på inlevelse, tog puckar till mål och såg ut att gilla läget. Men sedan började vi slarva och bjöd in till en massa spelvändningar, vi lyckades inte bibehålla tålamodet. Sammantaget var det en match där vi aldrig riktigt kom upp i något avslappnat spel och trygghet, det blev nästan lite avslaget emellanåt. Men även om prestationen inte var där riktigt så skapade vi ändå lägen, men det ville sig inte framåt. Nu får vi fokusera på att hitta tillbaka till tryggheten i försvarsspelet, ett spel där vi inte bjuder på mycket, vilket varit lite av vårt varumärke så här långt, även om vi inte riktigt sett det denna helgen ännu. Så, det blir nycken till matchen i morgon. För nu blir det till att ta revansch imorgon. Även om vi inte var nöjda med prestationen så finns det ändå en glädje och stolthet i att vi säkrat topp 10, vilket väl var fem år sedan senast för VIK. Självklart jätteskönt och starkt av killarna att vi säkrade den platsen. Vi hade satt som internt mål att vi skulle ta 48 poäng, det kan vi inte klara nu men 47 är fullt nåbart. Vi får jobba för det i morgon, kommenterade Jonathan.

Målskyttar: 1-0 Hugo Frylén assisterad av Linus Jacobsson och Gustav Norén 2-1 Hugo Frylén assisterad av Alexander Aalto

Skottstatistik: 30-25 (12-8, 11-8, 7-9)