Landslagsmeriterad SHL-back klar för Västerås IK!

21 april 2021 16:23
VIK-TV

Tio matcher för Tre Kronor. 194 cm, 94 kg. 487 matcher i SHL. Från Västmanland, fostrad i Köping HC. Välkommen till Gulsvart, Daniel Gunnarsson!


I fredags presenterades strategin #GULSVART2024. Nu har Patrik Zetterberg precis signat sitt andra nyförvärv till lagbygget. Västerås IK är stolta och glada över att välkomna västmanlänningen, Köpingsonen och Tre Kronor-meriterade Daniel Gunnarsson hem till länet!

29-årige Daniel Gunnarsson är mitt uppe i en stark och lång spelarkarriär där han gjort 487 matcher i SHL. Han har spelat för Leksands IF, Färjestads BK, Karlskrona HK och Luleå HF i svensk hockeys högstaliga. Den gångna säsongen var han en viktig kugge i det Leksand som tog sig till kvartsfinal i SM-slutspelet. Gunnarsson registrerade 7+6=13 poäng under grundserien och har spelat powerplay i SHL.

Gunnarsson hade kontrakt i SHL även över säsongen 2021/22. Men då han bygger hus hemma i Köping, och har fått strategin #GULSVART2024 med ett tydligt mål att gå upp till SHL under de kommande tre åren presenterad, har han valt att gå skilda vägar med Leksand för att i stället skriva på ett 2+1-årskontrakt med Västerås IK.

Västmanlänningen har styrkor både offensivt och defensivt. Det är en rightfattad powerplayback som även mäter 194 centimeter och väger 94 kilo.

Daniel Gunnarsson ansluter som ett av våra mest meriterade nyförvärv på flera säsonger. Framåt Västerås!

Dagens Silly Season presenteras av: JS Transport AB. Specialister på tunga och skrymmande transporter. Klicka här för att läsa mer om oss!