Länsförsäkringar Bergslagen utökar sitt partnerskap med VIK

31 oktober 2019 15:00

Länsförsäkringar Bergslagen har genom åren varit partner till Västerås IK. Nu utökar LF sitt partnerskap med klubben, tack vare satsningen på Ett Gulsvart Hjärta.

-Det krävs mod av en förening för att ta tag i de här frågorna och göra det på riktigt. Det har VIK verkligen visat oss att de tänker göra, säger Anna-Maria Wallin, kommunikationschef på LF Bergslagen.


För VIK ska social hållbarhet vara högt prioriterat framöver. CSR-projektet Ett Gulsvart Hjärta ska jobba för gemenskap, genom två olika fokusområden.

• VIK vill få bort machokultur, mobbning, diskriminering och kränkning från föreningen och samhället.

• VIK vill också jobba för att vår klubb ska spegla samhället bättre. Fler tjejer, fler med utländsk bakgrund. I våra lag och på läktaren.

Nu väljer LF Bergslagen, som har varit partner till Västerås IK i många år, att växla upp och utöka sitt partnerskap, tack vare satsningen på Ett Gulsvart Hjärta.

-Vi har tilldelat VIK pengar från Bergslagslyftet, som är vår sponsring för barn och ungdomsverksamhet. Vi tycker att VIK har gjort en gedigen projektsatsning som vi tror är jätteviktig för klubben och sporten i stort. Det är viktigt med en tydlig värdegrund, särskilt i föreningar där det lätt kan finnas ett hårt klimat. Att då prata om god kamratskap och hur man är mot varandra, det är så föreningar blir hållbara och utvecklas på ett bra sätt, säger Anna-Maria Wallin på LF Bergslagen och fortsätter:

-Det krävs mod av en förening för att ta tag i de här frågorna och göra det på riktigt, och det har VIK verkligen visat oss att de tänker göra. Västerås vill vara en idrottsstad och då måste man bygga den från grunden. Det börjar i omklädningsrummen bland knattarna. Du får ingen topp och elit utan att bygga den grunden.

Jens Brandberg, ansvarig för Ett Gulsvart Hjärta i VIK:

-LF Bergslagen har sedan vårt första möte varit positiva och visat att de tror på vår plan för Ett Gulsvart Hjärta. Väldigt roligt att de nu utökar sitt partnerskap med VIK och stöttar vårt arbete.