Mälarenergi utökar sitt partnerskap med VIK

20 juni 2019 14:00

Mälarenergi är en mångårig partner till Västerås IK.

Nu väljer energibolaget att utöka sitt partnerskap och även stötta CSR-projektet Ett Gulsvart Hjärta.

-Vi tror väldigt mycket på den här satsningen, säger Mälarenergis sponsringsansvarige Glenn Braun.


För en dryg månad sedan presenterade Västerås IK en nyhet. För VIK ska social hållbarhet vara högt prioriterat framöver. CSR-projektet ”Ett Gulsvart Hjärta” ska jobba för gemenskap, genom två olika fokusområden.

• VIK vill få bort machokultur, mobbning, diskriminering och kränkning från föreningen och samhället.

• VIK vill också jobba för att vår klubb ska spegla samhället bättre. Fler tjejer, fler med utländsk bakgrund. I våra lag och på läktaren.

Nu väljer Mälarenergi, som har varit partner till Västerås IK i många år, att växla upp och utöka sitt partnerskap, tack vare satsningen på Ett Gulsvart Hjärta.

-Mälarenergi visade tidigt att de tror på den här satsningen. De har varit ett bra bollplank till oss, och det känns fantastiskt kul att de nu utökar sitt partnerskap med föreningen, säger Jens Brandberg, ansvarig för Ett Gulsvart Hjärta.

Glenn Braun, Mälarenergi:

-VIK är en stor aktör i Västerås och Västmanland. En av Sveriges största ungdomsföreningar inom ishockeyn. Vi tror väldigt mycket på Ett Gulsvart Hjärta, och att klubben väljer att bygga detta inifrån och ut. Att de börjar med att se om sitt eget hus, innan de går bredare ut i samhället. Och redan där kan VIK göra stor skillnad, med sina 800 aktiva barn och ungdomar som finns på skolor och i andra klubbar runt om i stan.

-Vi måste alla hjälpa till att få barn och ungdomar att må bra. När man mår bra och trivs, då utvecklas man. Vi ser verkligen fram emot att få vara med VIK i det här arbetet, och hoppas att fler företag ser värdet i att stötta VIK:s arbete med social hållbarhet. Tillsammans blir vi starka, säger Glenn Braun.