VIK lånar Calle Själin från Leksand

12 december 2019 14:00

Backen ansluter till laget idag och gör debut redan på lördag mot Mora.


Gårdagens seger mot Björklöven (2-1 efter sudden) var VIKs åttonde raka i Hockeyallsvenskan. Men backsidan är just nu något tunn, då både Calle Ehrnberg och Morgan Hassel står på skadelistan.

-Calle är borta några veckor till som status ser ut nu. Morgan Hassel, som också är skadad, är inte aktuell för spel på obestämd tid, säger sportchef Patrik Zetterberg.

Därför väljer ni Zetterberg och VIK att förstärka laget med en back. Calle Själin ansluter på lån från SHL-laget Leksand.

-Vi känner att vi behöver stärka upp backsidan. I Calle Själin får vi en rejäl tvåvägsback med ett bra förstapass. En bra skolad spelare som är van att spela i en förening med en hög kravbild. En bra personlighet som kommer att passa bra in i laget och göra vår redan bra backsida ännu bättre, säger Zetterberg.

När ansluter Själin till laget?

-Han finns tillgänglig för spel redan på lördag mot Mora och tränar med laget imorgon laget.

Hur ser låneavtalet ut?

-Andemeningen är att Calle ska spela med oss resten av säsongen. Skulle Leksand åka på ett par långtidsskador så kommer vi att ha en dialog kring situationen, och där har Leksand rätt att ta hem Calle om de vill det. Skulle vi mötas i ett eventuellt kval så har Leksand också rätten att kalla hem Calle. Men om vi tar oss till ett kval och inte möter Leksand, då kan han spela med oss, säger Patrik Zetterberg.