Vi vill hjälpa fler att spela hockey!

2 december 2019 07:00

Skoda Hockeyfonden, Möller Bil & Västerås IK vill nu skapa möjlighet för fler barn att få komma igång med att spela hockey.


I ett nära samarbete vill nu Skoda Hockeyfonden, Möller Bil i Västerås & Västerås IK ge fler barn möjligheten att komma igång med idrottande och ishockey.

-Vi vill vara med och skapa förutsättningar så att fler barn får idrotta och börja med ishockey. Idrottande ska vara roligt, det ska vara lätt att få komma igång och få kompisar, röra på sig och utvecklas som människa. Genom detta samarbete vill vi nu hjälpa fler barn att få chansen att testa på ishockey, säger Niclas Jansson, Key Account Manager på Möller Bil i Västerås.

-Vi vet att utrustning är dyrt och att kostnaden många gånger kan vara en stor utmaning för familjer. Vi vill därför skapa detta tillfälle för att ge fler chansen att kunna utöva världens bästa sport, säger Veronica Nilsson, PR & Sponsoransvarig på ŠKODA Sverige.

Onsdagen den 11 december kl.19:00 spelar Västerås IK hemmamatch mot Björklöven i ABB Arena på Rocklundaområdet i Västerås. Under denna match kommer klubben tillsammans med Möller Bil och Skoda Hockeyfonden att dela ut flera exemplar av hockeypaket på isen.

Såhär funkar Hockeyfonden:

ŠKODA Sverige startade Hockeyfonden 2011 och målet har alltid varit att stötta barn, föräldrar och föreningar inom svensk hockey. Varje år delar vi ut hundratals hockeykit till familjer och föreningar. Vi vill helt enkelt göra drömmen om hockey till verklighet!

Hockeykiten består av arm-, ben- och axelskydd, byxor, handskar, klubba och hjälm och finns för barn i åldrarna 5–9 år. ŠKODA Hockeyfonden är en del av ett långsiktigt hockeyengagemang från ŠKODA både internationellt och i Sverige.

-Vi vill att barn & ungdomar i hela västmanland ska kunna få möjligheten till detta, därför öppnar vi nu upp för hela länet att ansöka om detta hos hockeyfonden, säger Eriq Christiansson, marknadsansvarig Västerås IK.

Har du barn som skulle vilja börja med hockey men kostnaden känns för stor? Känner du någon som skulle vilja börja idrotta men kanske inte vågar testa på? Om barnen är mellan 5-9 år så kan du nu ansöka här!

Såhär ansöker du:

Att ansöka om ett hockeykit från Hockeyfonden är enkelt. Förutom kontaktuppgifter och andra praktiska detaljer får du skriva en kort motivering till varför du ansöker om kit. Hockeykiten innehåller arm-, ben- och axelskydd, byxor, handskar, klubba och hjälm och finns för barn i åldern 5–9 år.

Fyll även i "VIK Hockey" i din ansökan så att vi lättare kan hitta din ansökan!

Vi går igenom alla ansökningar i samband med utdelning och därefter kontaktar vi dig via mejl. Alla som skickar in en ansökan blir kontaktade. Sista dagen för ansökan till detta projektet är fre 6/12. Utdelning kommer att ske under matchen den 11 dec kl.19:00 i ABB Arena!

ANSÖK HÄR >