Västerås IK redovisar starkt resultat

14 juni 2022 19:00

Här följer samtliga handlingar inför årsmötet.


Västerås IK:s verksamhets- och räkenskapsår sträcker sig från 1 maj till sista april.

Nu redovisar klubben resultatet för 2021/2022, det vill säga perioden 210501-220430.

Resultatet är starkt.

Västerås IK ökar omsättningen från 20,6 MKR under 2020/21 till 40,7 MKR under 2021/22.

Än mer positivt är plusresultatet, som uppgår till drygt 3,1 MKR.

Föreningen gör ett väldigt starkt resultat. Vad har varit nycklarna till att göra drygt tre miljoner kronor plus?

— Många års hårt arbete, noggrannhet och självklart det gensvar vi får från våra partners och supportrar som vill vara med på resan Gulsvart2024. Utan den ökande omsättningen är det svårt att generera sådana resultat, säger Västerås IK:s styrelsekassör Nicklas Öhrlund.

Vad betyder vinsten för Västerås IK?

— Självklart betyder det en hel del. Vi är numera en förening att räkna med. Till sist är det pengar som räknas i den här branschen och de lag som har störst kassa är också de som till slut har störst möjlighet till framgång. Vi har även i och med de gångna årens resultat skapat ett lugn och ett förtroende omkring oss om att vi vet vad vi gör med verksamheten.

Hur mycket uppgår föreningens eget kapital till nu?

— I och med resultatet den gångna säsongen uppgår det egna kapitalet till + 9,4 miljoner kronor.

Vad ska föreningen göra med den rejäla vinsten från året som gått – tillsammans med det starka egna kapitalet?

— Vår tanke är att fortsätta växa oss starka. Återinvestera kapital i verksamheten samt självklart tillsätta mer pengar till sporten. Skapa ett positivt kretslopp som hela tiden går framåt och skapar nya möjligheter, där vi växer oss starkare och starkare. Redan nu kan vi avslöja att sportbudgeten i det här skedet har ökats på med ytterligare en miljon mot de tidigare utlovade 15 miljonerna. Det är viktigt att vi är offensiva i vår satsning. Tanken var inte att hålla igen förra säsongen och där vi då tillsköt medel under säsongen. Självklart var det frustrerande att se att de tillskotten inte gav resultat, vilket gör att vi tänker lite annorlunda nu och går in hårdare från början av säsongen.

Kravet för att tilldelas licens att spela i HockeyAllsvenskan innebär att klubbens eget kapital ska uppgå till minst två procent av respektive klubbs omsättning.

För oss innebär två procent av en omsättning på 40,7 MKR cirka 850 000 kronor. En summa som Västerås IK med andra ord har mycket god marginal till.


I samband med att handlingarna inför årsmötet presenteras under tisdagen 14 juni kommuniceras även valberedningens förslag på ny styrelse.

Västerås IK tackar styrelseledamoten Henrik Rosander för sin gulsvarta gärning. Som ersättare föreslår valberedningen att Caroline Moselius väljs in i styrelsen.

Samtliga övriga styrelsepositioner föreslås oförändrade.

Valberedningens förslag till årsmötet

Ordförande
Pär Södergren, omval 1 år

Ordinarie ledamöter
Björn Söderholm omval 2år Nicklas Öhrlund omval 2 år Pia Andersson omval 1 år Caroline Moselius nyval 2 år

Sittande ledamöter Christer Brostedt, 1 år kvar Anna Rönnblom 1 år kvar

Avgående ordinarie ledamöter Henrik Rosander

Valberedningen har under året bestått av: Peder Heljeberg, ordförande Kenneth Öholm, ledamot

Du som varit medlem i Västerås IK under verksamhetsåret 210501-220430 har rösträtt på årsmötet, som hålls tisdagen 21 juni klockan 18.00. Även du som inte varit medlem är välkommen på årsmötet, men då utan rösträtt. För att delta behöver du föranmäla dig. Det gör du genom att maila [email protected] senast fredag 17/6.