Förlust borta mot Björklöven
Publicerad: 2023-03-17
Västerås var aldrig nära att rubba Björklöven i denna första match av kvartsfinalspelet.

Björklöven - Västerås 4 -1 (1-0, 1-0, 2-1)

Skulle Västerås kunna rubba Björklöven i den första matchen av sju i kvartsfinalspelet. Ett Västerås som fått bättre ordning på sin defensiv mot, sannolikt, seriens offensivt starkaste lag.

Det tog bara dryga två minuter innan hemmalaget skaffade sig övertag i matchen genom mål i powerplay(3:13). Målskytt för hemmalaget var Scott Pooley. Efter den fina inledningen kunde Björklöven släppa eventuell anspänning. I och för sig fick Västerås en gratisbiljett in i matchen då Löven åkte på ett gäng utvisningar inom kort tidsrymd. Detta gav Västerås chansen, två gånger om, att spela fem mot tre. Löven hade dock inga större bekymmer att städa av dessa boxplay då Västerås knappt fick till några avslut.

Björklöven ägde den första perioden till största del och kunde gått till pausvila med större ledning. Skott: 9 - 6.

Scenariot från den första perioden följde med in den andra. Det var fortsatt hemmalaget som drev offensiven medan Västerås försökte hitta vägar till eget offensivt spel. Med halva perioden spelade hettade det till för första gången i matchen. Mer fysiskt spel och mer efterslängar med lite tillhörande tjafs.

Efter en stökig situation framför Johan Gustafsson kunde Björklöven vaska fram ett läge som gav 2 - 0(27:20). Målskytt denna gång var Jacob Andersson.

Västerås lyckades hitta fram till några enstaka avslut som hotade Joona Voutilainen i hemmamålet.

Perioden spelmässigt till hemmalaget även om Västerås bröstade upp sig en aning i det fysiska spelet. Skott: 19 - 10

Västerås ville säkerligen komma ut starkare till den avslutande perioden för att "ge det en chans" men när Alexander Lunsjö drog på sig en tvåa för hög klubba, stängde Björklöven matchen. I det efterföljande spelet i powerplay kunde Jacob Olofsson lägga in 3 - 0(52:07). Den övergripande känslan var att Björklöven gick lite på halvfart perioden igenom för att "spara på krafterna" inför söndagens möte. Trots det skapade man chanser att utöka ledningen. (Ett mål dömdes bort för hemmalaget)

I slutfasen av perioden lyfte Västerås ut sin målvakt för att åtminstone trycka in en puck bakom Joona Voutilainen i hemmakassen. Björklöven passade då på att lyfta in 4 - 0 i Västerås övergivna målbur(58:46). Målskytt Gustav Possler.

Med knappa minuten kvar, med spel sex mot fem, kunde till slut Västerås peta in en puck och reducera till 1 - 4(59:19). Målskytt(styrning) var Trevor Cheek. Skott: 9 - 8