Ny forward klar för VIK!

20 januari 2017 07:00

Tränar med laget under fredagen!


Idag blev det klart att VIK värvar den kanadensiske forwarden Chris Langkow.
Den 27-årige centern kommer närmast från spel i EBEL med Olimpija Ljubljana där han noterats för 28 poäng på 41 matcher.

- Vi har varit på jakt efter en center som kan förstärka vår offensiv. Vi hoppas att Chris ska kunna lyfta sin omgivning och även peta in några puckar, berättar VIK:s sportchef Andreas Appelgren.

Langkow har även spelat i AHL med Peoria Rivermen och Bridgeport Sound Tigers. Om namnet Langkow känns bekant så kan det bero på hans två äldre kusiner. Målvakten Scott Langkow som var aktiv i Phoenix Coyotes och även i HV71 under ett kort gästspel samt forwarden Daymond Langkow som noterades för över 1000 matcher i NHL.

- Jag har bara hört bra saker om både Västerås och Sverige så jag ser verkligen fram emot att hjälpa laget att lyfta i tabellen, säger Chris till VIK.se

Värvningen av Chris Langkow har möjliggjorts tack vare VIK Supports insamling #ByggaVIK samt ett flertal partners extra stöd.

- Vi vill åter igen passa på att tacka alla våra supportrar och företag som varit med och stötta klubben genom #ByggaVIK och övriga initiativ. Det är ännu ett stort bevis på vilket engagemang det finns kring klubben, berättar Appelgren.

Langkow kommer att finnas med på is med laget under fredagen.

Kontraktet löper säsongen ut.

Intervju med Andreas Appelgren


Intervju med Chris Langkow och Christer Olsson