Västerås IK rekryterar ny huvudtränare
Publicerad: 2023-04-12
VIK-TV
Kontraktet är tecknat över de två kommande säsongerna. Västerås IK säger varmt välkommen till vår nye huvudtränare, Karl Helmersson.

På onsdagen den 12 april rekryterade sportchef Niklas Johansson Västerås IK:s nästa huvudtränare för herrarnas representationslag. 43-åringe Karl Helmersson ansluter från BIK Karlskoga där han varit huvudtränare med framgångsrikt resultat de tre senaste säsongerna. — Det känns jättebra. Jag är grymt inspirerad. Stolt över att vara här, säger Helmersson, vars yngre bror Per tidigare spelat för Västerås IK och burit lagkaptensbindeln under fem säsonger i klubben.

Treårsplanen Gulsvart2024 med de förstärkta förutsättningarna den inneburit har lockat Helmersson till Västerås IK. — Det är satsningen som klubben gör. Det är SHL som gäller och det lockar mig väldigt mycket. Det är den största anledningen till att jag ville komma hit.

Sportchefen Niklas Johansson om valet av Karl Helmersson: — Det känns som det perfekta valet för det vi vill göra nu. En klok, smart tränare. Utvecklingsbar samtidigt som han har bra idéer och en bra plan för hur han vill spela – som stämmer väl överens med vad jag anser att vi behöver göra i föreningen. Med huvudtränaren på plats fortsätter arbetet med silly season. — Självklart jätteviktigt att få head coach på plats. Nu kan vi arbeta vidare på ett helt annat sätt, säger ”NJ”.

Karl Helmerssons avtal är skrivet över de två kommande säsongerna.

Sen en ny intervju med Helmersson och sportchef Niklas Johansson i VIK-TV här ovanför.

Jimmy Gerdin