Femte raka segern trots hårt motstånd av tungt Tingsryd
Publicerad: 2019-12-01
Jerome Gauthier Leduc prickade in det avgörande tredje målet.

Tingsryd - Västerås 2-3 (0-2,2-1,0-0)

Första perioden

Tingsryd stod upp bra redan från matchinledningen och spelet var jämt fördelat mellan lagen. Det behövdes ett powerplay för gästande Västerås innan första målet föll för kvällen. Det var Tingsryds Rasmus Bengtsson som fick sätta sig på botbänken i två minuter(hooking). Västerås lyckades inte alls komma in i anfallszon och sätta upp ett ordnat powerplay så Daniel Öhrn tog saken i egna händer. Efter en passning från Lukas Zetterberg i mittzonen valde Daniel Öhrn att helt enkelt åka förbi passiva Tingsrydsspelare och avsluta själv. Pucken satt precis under armen på Arvid Söderblom i hemmakassen. Tid: 5:32

Efter ledningsmålet var det fortsatt bortalaget som skapade lite tryck offensivt. Men detta kom att ändras radikalt efter powerbreak. Västerås August Nilsson drog på sig en utvisning(tripping) och Tingsryd satte ett våldsamt tryck ned mot Emil Kruse i Västerås målbur. En kavalkad av chanser där pucken dansade i målgården flera gånger. Närmast var ett stenhårt slagskott som träffa målramen. Västerås lyckades hålla tätt i sitt boxplay men även när man blev fulltaliga igen fick man fortsätta försvara sig mot hemmalagets ettriga attacker. Mer än en gång var det riktigt nära till en kvittering.

Men så blev det som det ofta blir när ett lag ligger på och bränner sina lägen. Det blir mål bakåt istället. Mitt i Tingsryds våldsamma offensiv lyckades Västerås få till en form av spelvändning. Det var backen Calle Ehrnberg som drev upp med pucken på vänsterkanten. När han kom in i anfallszonen skickade han över pucken till William Wikman som stod i överkant av den högra tekningscirkeln. William Wikman höll i pucken en kort sekund och avlossade plötsligt ett hårt handledsskott och fick se pucken segla in högt vi den bortre stoplen bakom en överraskad(!) Arvid Söderblom i hemmamålet. Tid: 18:54

Så kan det gå när man lägger puckar mot mål! Rättvist var det inte sett till spelet men välkommet för ett Västerås som under en längre period bara fått spela försvarsspel! Skott: 12-8

Andra perioden

Västerås var ofina nog att utöka sin ledning omedelbart i inledningen av perioden. En snabb spelvändning där Lukas Zetterberg drev upp med pucken på vänsterkanten, flippade över pucken till Jerome Leduc, som skickade in pucken bakom en chanslös Arvid Söderblom i Tingsryds kasse. En smakstart för Västerås.

Men Tingsryd skulle komma tillbaka. Västerås back Erik De La Rose drog på sig en utvisning(tripping) och hemmalaget fick chans till spel fem mot fyra. I sedavanlig ordning denna kväll blev det kaos framför Emil Kruse i Västerås kasse. Tingsryd matade in puckar och gick på alla lösa returer. Något som till slut resulterade i en reducering till 1-3. Det var nog först på den fjärde returen Tingsryds Robin Carlsson lyckades petan in pucken i mål. Tid 24:06

Precis som i den första perioden blev det återigen en scenförändring i matchen. Tingsryd fick bättre fart på sitt anfallsspel igen och började trycka på för ännu en reducering. Som väl var för gästande Västerås drog hemmalaget på sig en utvisning genom Ludvig Claesson(slashing) och Tingsryds reduceringsjakt kom av sig.

Västerås lyckades inte heller denna gång få till ett riktigt bra powerplay men när Tingsryd gjorde ett galet byte kom plötsligt fyra(!) Västeråsare mot en ensam back i hemmalaget. Det är ytterst sällsynt att det uppstår ett fyra mot ett-läge. Jeroume Leduc som var den som drev in med pucken mot Tingsryds mål valde att ta avslut själv men denna gång stod hemmalagets målvakt, Arvid Söderblom, för en lysande räddning. Han nöp avslutet med plocken.

Tingsryd var det lag som fortsatt pumpade på för en ny reducering efter detta. När Västerås Alexander Younan fick sätta sig två minuter för hooking anades nytt hemmamål. Men, hemmapubliken fick nöja sig med att se sitt lag missa alla lägen som dök upp i detta powerplay.

Men, Tingsryd skulle få retroaktiv utdelning på alla chanser de skapat under perioden. När det var knappa två minuter kvar av perioden skickade man in pucken, igen, mot Emil Kruse i gästernas kasse. Som så många gånger tidigare denna kväll blev det kalabalik och spelare slog vilt efter den lilla svarta trissan. Det blev Tingsryd som kämpade bäst om pucken och efter den fjärde(!) returen kunde man välförtjänt peta in 2-3. Målskytt Filip Owesson. Tid 38:18

Tredje perioden

Den sista perioden blev en lång lång kamp för Västerås för att hålla undan fram till slutsignalen. Matchbilden blev tydlig från första nedsläpp i perioden. Hemmalaget Tingsryd pumpade på offensivt och skapade då och då tunga byten där Västerås knäade ordentligt. Taktiken att slänga in puckar mot Emil Kruse firade fortsatt triumfer. Om och om igen blev det huggsexa om pucken och det osade katt flera gånger. Inte blev det lättare för gästande Västerås då man även drog på sig tre utvisningar under den avslutande perioden.

I slutet av perioden drog Tingsryds tränare, Magnus Bogren, sitt sista kort i leken för kvällen. Ut med målvakten Arvid Söderblom och in med en extra utespelare. Men det gick inte för Tingsryd att komma ifatt. Västerås kämpade heroiskt och hade hygglig kontroll på händelserna ända fram till matchens absolut sista ynka sekunder. Tingsryd lyckades då hitta fram till ett avslut men Västerås backar kunde förhindra att returen hamnade i fientliga händer. Skott: 12 -5

Summering

En match där Västerås egentligen aldrig kom igång med sitt eget spel. Det var hemmalaget Tingsryd som såg hungrigare och hetare ut matchen igenom. Tack var fin effektivitet kunde Västerås gå fram till ledning med 3-0. På något sätt fick Västerås nu tillbaka de tre poäng som så snöpligt tappades mot Tingsryd på hemmaplan tidigare under hösten. Då var dominansen spelmässigt det omvända. Man kan säga att saker jämnar ut sig över en säsong. Femte raka segern, trots en insats som hade en del frågetecken, är inte alls så tokigt!