Seger hemma mot Södertälje
Publicerad: 2023-01-07
Västerås J20 svarade för en stabil insats och besegrade Södertälje hemma med 4-2 (3-0, 0-2, 1-0) när seriespelet återupptogs i J20 Nationells fortsättningsserie. Coach Jonathan Thorsell var mycket nöjd med resultatet och insatsen.

-Ja, absolut. Riktigt skönt att starta upp med en seger och också att ta revansch på Södertälje, vi förlorade ju tre matcher mot dem i serieen. Det var länge sedan vi spelade match och har haft en del sjukdomar under helgerna så vi har tränat lite, men det var ingen fel på inställningen och laddningen. Tyckte att vi gjorde den första perioden riktigt bra, vi tävlade och spelade taktiskt. Roligt att båda PP-enheterna fick göra mål, och skönt att gå till första vilan med 3-0. Men sedan lämnade vi vår plan en aning och drog ner på tempot och tappade vår identitet. Sedan släppte vi två snabba mål och då var det jämt igen. Jag tyckte dock att vi i tredje jobbade upp oss spelmässigt och kom tillbaka. Starkt också att vi krigade in en 4-2-puck. Sammanfattningsvis så spelade vi riktigt bra i halva matchen, och kämpade bra resterande minuter. Det funkade, framför allt var det skönt att få inleda med en seger och revansch. Roligt också för Tamas Antek i målet som gjorde en stabil insats och fick göra debut med en vinst, kommenterade Jonathan.