Lukas Zetterberg drabbad av hjärtproblem
Publicerad: 2019-11-14
Lukas Zetterberg lämnade isen under andra perioden i gårdagens match mot Modo. VIK-forwarden drabbades av hjärtproblem och blir nu borta en tid.

Lukas Zetterberg spelade bara några byten i den andra perioden mot Modo i går kväll. Han reducerade till 5-2 i powerplay, och försvann sedan från isen. Lukas Zetterberg har spenderat gårdagskvällen, natten och förmiddagen på sjukhuset i Övik. Sportchef Patrik Zetterberg berättar nu varför:

-Lukas kände från starten av andra perioden att det var något fel med hjärtat, att det slog oregelbundet. Till slut klev han av. Vi åkte till sjukhuset i Övik och han har genomgått flera undersökningar. Hjärtrytmen gick inte tillbaka. Det konstaterades att Lukas hade förmaksflimmer. De sövde ner honom och gjorde en elkonvertering för att få tillbaka hjärtat i normal takt, vilket lyckades direkt. Allt har gått bra och alla värden är bra nu. Det är ingen hjärtmuskelinflammation, säger Patrik Zetterberg.

Vad händer nu?

-Vi flyger hem från Övik i dag men Lukas är i nuläget sjukskriven i fyra veckor. Sen kommer läkarteamen i både Brynäs och Västerås undersöka honom löpande. Vi räknar inte med något spel närmaste månaden. När något sånt här händer känns hockeyn sekundär, då är hälsan nummer ett.

Jens Brandberg