Cupseger i Tyskland
Publicerad: 2022-09-10
Två vinster blev resultatet under spel i turneringen i Bremerhaven, Tyskland.

Turneringsseger

Under fredagen mötte Västerås det tyska andraligalaget Krefeld. Det blev till slut en stabil seger där segerresultatet skrevs till 5-2. Under lördagens match, som var en ren final, ställdes laget mot seriekonkurrenten Kristianstad. Det blev en spelmässigt jämn match där Västerås tog ledningen och sedan kunde hålla Kristianstad bakom sig ända fram till slutsignalen. Segern skrevs till 3-2 och laget kunde därmed fira med att lyfta segerbucklan efter slutsignalen.

Målskyttar i denna final blev Emil Aronsson(1-0), Alexander Lunsjö(2-1) och Jesper Kokkonen(3-1). Kristianstad reducerade till 2-3 genom Theodor Pistek i den sista perioden men förmådde inte kvittera. De gjorde förvisso ett kvitteringsmål men domarna vinkade avvärjande för spel med för hög klubba. Även om Västerås inte glänste spelmässigt i tre perioder var insatsen tillräckligt stabil för att besegra sina motståndare.