Västerås IK har gjort klart med en ny forward

21 november 2018 09:30

Gustav Lindberg återvänder till VIK efter 1,5 säsong i Linköping HC - och debuterar redan i kväll mot Södertälje. -Han kommer att hjälpa laget att nå de målsättningar vi har med säsongen, säger sportchef Patrik Zetterberg.


Gustav Lindberg slog, 17 år gammal, sig in i VIK:s A-lag under våren 2017 och gjorde snabbt avtryck. Den säsongen slutade med degradering till division 1.

-Vi ville ha kvar ”Gurra”, men han fick chansen att komma till Linköping och tog den, säger Patrik Zetterberg. Men i dag kommer Gustav Lindberg, som fyller 19 år om några veckor, tillbaka till Västerås och VIK. Han är klar för spel i Gulsvart, på ett kontrakt som sträcker sig över resten av säsongen.

-Han fick en hjärnskakning som förstörde stora delar av förra säsongen. Den här säsongen har han börjat fantastiskt bra i LHC:s J20-lag. Han leder poängligan i J20 SuperElit Södra. Det känns som att han är klar med J20 och måste få börja spela seniorhockey. Han har tränat med LHC:s A-lag men inte riktigt fått chansen i matcher, säger Zetterberg och fortsätter: -Det är tufft att gå från J20 till SHL. Steget till allsvenskan är mer naturligt. Jag och Thomas (Paananen, huvudtränare) känner Gustav väldigt väl, och vi kände att det var ett bra läge att ta tillbaka honom hit nu.

Hur beskriver du Lindberg som spelare?

-En offensivt skicklig spelare med bra spelsinne. Han påminner en hel del om Pontus Holmberg. De två var ett radarpar här i J20. Båda är roliga spelare att titta på. De bryter mönster. -Gurra är en härlig person också. Hans karaktär och personlighet passar bra in i gruppen. En frisk fläkt både på och utanför isen.

Vad innebär värvningen för klubbens ekonomi?

-Det är en ekonomiskt billig lösning. Gustav Lindberg anländer till Västerås vid lunchtid i dag. Han kliver in i laget redan i kvällens match mot Södertälje.

-Det här ökar konkurrensen ännu mer på forwardsidan. Gurra är en kreativ spelare som ska spela i en kreativ miljö, men han måste få en liten acklimatiseringsperiod först, säger Patrik Zetterberg.