VIK Hockey värvar Isac Skedung

29 april 2018 12:00

VIK Hockey har värvat den 21-årige centern Isac Skedung, som senast representerade BIK Karlskoga under slutet av den föregående säsongen. Salabördige Isac Skedung har främst representerat Leksands IF under karriären och är bokförd för 27 SHL-matcher och 52 matcher i Hockeyallsvenskan. Kontraktet med VIK Hockey är skrivet på två år.


Sportchef Patrik Zetterberg kommenterar:

– Jättekul att Isac väljer VIK, det är en spelare jag haft koll på sen han var 15-16 år, spelade i VIKs pojklag sista åren och representerade även Västmanland i TV-Pucken. Jag har följt honom hela resan efter att han valde Leksands Hockeygymnasium, haft god koll på honom i såväl junior- och seniorsammanhang.

– En spelare som likt William Wikman kanske inte riktigt fått fäste och en ordinarie tröja i Leksand. Men gjort det väldigt bra när han väl spelat. Tycker han var riktigt bra när Leksand gick upp (säsongen 15/16) och matcherna dom slog ut MoDo.

– Hos oss kommer han kunna få en tydligare roll där han ska bära upp en kedja. Vi ser honom som center i första hand, men han kan även gå ytterforward. Han har mycket hockey i sig. En driven kille som bara vill framåt och jag tror han kan få en bra och snabb utveckling här i VIK.