VIK korttidspermitterar personal och spelare
Publicerad: 2020-03-26
Styrelsen i Västerås IK har beslutat att korttidspermittera all personal från och med 1 april. Beslutet gäller såväl sporten som kontoret.

Covid-19 har slagit hårt mot världen de senaste veckorna. Ekonomiskt innebär det stora konsekvenser för många, både privatpersoner och organisationer. Västerås IK är inget undantag. För att få en ekonomisk avlastning och ta klubben igenom den rådande situationen på ett så bra sätt som möjligt har styrelsen därför beslutat att korttidspermittera all personal från och med den 1 april.

Korttidspermittering kan användas när företag drabbas av tillfälliga ekonomiska problem till följd av något oväntat. I praktiken innebär det att anställda går ner i arbetstid under en period (permittering) samtidigt som staten går in och ger ekonomiskt stöd. Anställda får behålla en stor del av sin ordinarie lön under permitteringen och företagets personalkostnader minskar. Systemet används för att undvika uppsägningar och underlätta för företag och organisationer att snabbt komma igång igen när läget vänder. Källa: regeringen.se.

Beslutet om korttidspermittering gäller tills vidare och innebär också ett tillfälligt anställningsstopp i klubben.

Styrelsen i Västerås IK vill rikta ett stort tack till alla anställda som visat förståelse och en vilja att hjälpa klubben i denna jobbiga situation. Vi vill också tacka VIK Support och alla som stöttade klubben med ”Biljettswishen” när det stod klart att säsongen avslutades i förtid.

Vi ska ta oss igenom detta – Tillsammans är vi Gulsvart!

/ Styrelsen

Västerås IK