Skärpta restriktioner kring våra verksamheter

12 november 2020 12:00


På grund av skärpta resktriktioner i Västmanland så pausas alla matcher för samtliga ungdomslag. Barn och ungdomar födda 2005 eller senare kan fortsätta med träningar. Detta gäller till att börja med i 4 veckor framöver.

Information från Svenska Ishockeyförbundet:

Efter förtydligande från Riksidrottsförbundet pausar Svenska Ishockeyförbundet all träning och seriespel för juniorer i regioner med skärpta restriktioner.

Svenska Ishockeyförbundet tar situationen på stort allvar och har tillsammans med Svenska ishockeyförbundets regioner och distrikt tagit fram riktlinjer för hur ishockeyn i distrikten ska spelas, på olika nivåer, under perioden med skärpta restriktioner:

Distrikts och regionserier:

Matcher för lag inom region med skärpta restriktioner flyttas fram (både borta-och hemmamatcher) Träning kan bedrivas för spelare födda 2005 och senare. Träning som bedrivs ska anpassas till mer individuell träning för att undvika närkamper i möjligaste mån och under förutsättning att de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten samt att Riktlinjer för barn och ungdomshockeyn följs. Individuell fysträning för spelare födda tidigare än 2005 kan bedrivas. Rekommenderas att genomföras i första hand utomhus.

Nationella juniorserier och idrottsutbildning:

Matcher för lag inom J18 Nationell och J20 Nationell i regioner med skärpta restriktioner flyttas fram (både borta-och hemmamatcher). Isträning för lag inom J18 Nationell och J20 Nationell i regioner med skärpta restriktioner kan ej genomföras. Träning inom ramen för skolverksamheten kan bedrivas om skolan så bedömer. Träning inom förenings regi kan ej genomföras. Individuell fysträning kan bedrivas. Rekommenderas att genomföras i första hand utomhus.

Förbundsserier senior:

SDHL, SHL, HockeyAllsvenskan och HockeyEttan bedöms som yrkesmässig idrott. Därför genomförs träning och matchspel för lag inom region med skärpta restriktioner under förutsättning att de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten och Verksamhetsprotokollet för svensk ishockey följs.

Landslagsspel:

Spelare i Tre Kronor och Damkronorna bedöms utföra yrkesmässig idrott. Spelare i lag inom region med skärpta restriktioner kan medverka under träning och matchspel med landslagen under förutsättning att de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten och Verksamhetsprotokollet för svensk ishockey följs.