Inför Karlskoga-VIK

15 januari 2020 10:40

Nobelhallen 19.00 i kväll. BIK Karlskoga-VIK. 1-1 hittills i matcher, och Lasse Ivarsson är optimistisk inför det tredje mötet:

-Vi åker dit med en god känsla. Vi brukar göra bra matcher mot Karlskoga, säger VIKs assisterande tränare.


VIK har åkt på ett par tunga poängtapp i rad. Senast i lördags hemma mot Kristianstad där ledning 2-0 förvandlades till sudden-förlust 2-3. Med några dagars distans till matchen säger Lasse Ivarssons så här om vad som hände:

-Första perioden är riktigt bra från vår sida, men hockey handlar om att göra mål. Det står bara 2-0 efter första, det skulle ha varit mer med de chanser vi har. Jag tycker att vi borde ha avgjort matchen där. Sen håller sig Kristianstad kvar i matchen och jobbar sig i kapp.

Ivarsson ser fram emot att få spela en ny match i kväll, borta mot rivalen Karlskoga.

-En härlig utmaning för oss. Historiskt sett blir det fantastiskt roliga matcher när vi möts. Vi åker dit med en god känsla. Vi vet att vi brukar göra bra matcher mot Karlskoga. Vi tränare behöver inte säga så mycket till spelarna inför nedsläpp. Det är fullt påslag från start.

Hur är känslan i truppen efter ett par förluster tycker du?

-Den är bra. Det är många matcher kvar och vi ska börja vinna igen. Det finns inte tid till att hänga med huvudet.

Förutom sedan tidigare skadade Morgan Hassel, Erik De la Rose, Calle Ehrnberg och Viktor Hertzberg (inte spelredo än) saknas även Marcus Bergman i kvällens match, efter en smäll senast mot Kristianstad. Laguppställningen släpps som vanligt i VIKs kanaler två timmar innan nedsläpp.