Seger hemma mot Djurgården
Publicerad: 2022-08-24
I en stundvis välspelad match kunde Västerås ta sin första seger denna försäsong. Matchen slutade 3-2.

Västerås - Djurgården 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

Det blev en hyggligt jämn förstaperiod där lagen turades om att skapa målchanser. Gästande Djurgården såg inledningsvis väldigt pigga och raska ut men det blev hemmalaget som fick göra första målet. Det var #56 Alexander Lunsjö som blev serverad en passning framför målet och avslutet letade sig förbi gästernas målvakt fram till 1-0. För assisten noterades #18 Emil Aronsson. Det hade då spelats knappa fem minuter av perioden.

Djurgården svarade närmast omedelbart genom att kvittera till 1-1. Detta efter ett riktigt bra offensivt spel i Västerås zon. Pucken hamnade hos backen Linus Arnesson som skickade in kvitteringen bakom Johan Gustafsson.

I slutfasen av perioden åkte #56 Lunsjö på en smäll vid en sargduell i anfallszonen. Det såg inte ut att vara orsaken av någon direkt ojusthet från Djurgårdens back. Lunsjö blev dock liggandes en stund på isen innan han med viss hjälp tog sig till avbytarbåset. (Lunsjö kom lyckligtvis tillbaka till spel i den andra perioden) Skott: 9-8

Västerås fick inleda perioden med ett tidigt powerplay som blev resultatlöst. Det kändes som Västerås fick bättre fart både på åkning och passningar vilket gjorde att en hel del chanser skapades mot Djurgårdens målvakt. Nye Sakari Salminen hann med att visa en hel del skicklighet offensivt. Duktig på att hålla i och täcka puck i anfallszon och flera finurliga passningar som kunde resulterat med bättre avslut.

Klockan tickade på innan Västerås fick utdelning på en av sina många chanser i perioden. Det var Mikael Frycklund som regisserade. En åkning med puck upp mot blålinjen, ned mot högra tekningscirkeln, avslutades med en hård passningen in mot Jesper Kokkonen framför DIF:s kasse. Pucken studsade turligt på försvarares skridsko och in i DIF:s kasse.

Efter Västerås andra mål för kvällen svarade Djurgården med en snabb spelvändning där avslutet träffade målramen bakom Johan Gustafsson.

En period där Västerås kändes både tyngre och starkare än sina motståndare. Skott: 13-7

Om de inledande två perioderna stundvis var hyggligt välspelade blev det sämre i den sista och avgörande perioden. En anledning till detta var en mängd utvisningar, för båda lagen, som förryckte spelet avsevärt. Perioden inleddes med dubbelutvisningar där både lagen åkte på var sin femminutersutvisning efter brottning vid avbytarbåset. När Västerås, genom #13 Trevor Cheek, även drog på sig en tvåa i samma situation bjöds gästerna ett fint läge till kvittering.

Djurgården satte upp ett riktigt bra powerplay där avsluten ven runt och mot Johan Gustafsson i kassen. Västerås höll tätt och precis när man blev fulltaliga drällde en Djurgårdsback med pucken vid offensiv blå. Detta gav Västerås en spelvändning där #13 Trevor Cheek kunde spela fram #15 Filip Wiberg till ett friläge. Ett friläge som förvaltades genom att pucken skickades in i mål fram till 3-1.

Det blev lite av Kalabaliken i Bender i slutskedet av perioden. Djurgården fick med sig en utvisning och hittade fram till ett avslut som gav retur. En retur som sopades in i kassen av gästernas Marcus Krüger. Ett mål upp för gästerna med några minuter kvar att spela. Och värre skulle det bli. Västerås fick avsluta matchen i spel fyra mot sex! Trots detta kunde man hålla undan och ta en meriterande uddamålsseger. Skott: ?

Utvisningar VIK: 7x2 min 1x5 min , DIF: 7x2 min1x5 min