Storväxt SHL-forward klar för VIK

10 maj 2023 19:45
VIK-TV

Eric Engstrand blir nästa nyförvärv att ansluta till lagbygget.


Den 22-årige anfallaren kommer närmast från spel i SHL med Färjestad BK men har även tillbringat tre säsonger i Malmö Redhawks i samma serie.

-Det är en storväxt kille med bra fart och skridskoåkning som vill ta nästa kliv i sin karriär hos oss, berättar sportchef Niklas Johansson.

Engstrand som är hockeyfostrad i Frölundas organisation har också provat på spel i HockeyAllsvenskan då han varit utlånad under kortare perioder till Troja/Ljungby och Södertälje SK.

-Jag är en tuff spelare som gillar att smälla på och spela fysiskt. Jag har letat efter en stabil plats där jag kan utvecklas och bygga vidare på mitt spel, säger Eric Engstrand.

Nu väntar spel i Västerås IK för den 194 cm långe forwarden med ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger.

Hör sportchef Johansson och Engstrand berätta mer om dagens övergång i VIK-TV här ovanför.

Spelaren presenteras av Aros Handelshus

-Det känns riktigt spännande att vi får in en ung och hungrig spelare som Eric till laget. Vi tror stenhårt på Niklas Johanssons lagbygge och kommer att följa resten av silly season med stort intresse, berättar Maria Sannesjö hos Aros Handelshus.

Mer om oss

Vårt kontor och vår visningsanläggning ligger mellan Västerås och Sala och därmed i lagom avstånd till allt, med hela Mälardalen som närområde. Sälja och ge råd om jord, torv, spån, foder, bränslepellets och att hyra ut containers för torv, gödsel och avfall är det som vi är bäst på.

Våra kunders behov och synpunkter är utgångspunkten för all vår verksamhet och hur den utvecklas. Viktigast av allt är de goda relationerna och ömsesidigt förtroende! Hit hör också att ständigt bli bättre och bättre på miljöfrågor och information.

Läs mer om oss här