Kanadensisk center klar för VIK
Publicerad: 2023-05-05
VIK-TV
0,4 poäng per match i AHL och 1,2 i ECHL säsongen 2021/22. Via en säsong i Schweiz ansluter centern Kyle Topping till Västerås IK.

Västerås IK har rekryterat en av centrarna till säsongen 2023/24. 23-årige kanadensaren Kyle Topping har tecknat ett avtal över en säsong.

1999-födde Topping mäter 180 centimeter fördelat på 88 kilo. Han är leftare och har precis som Mikael Backlund spelat juniorhockey i WHL för Kelowna Rockets.

— En tvåvägscenter som gör jobbet bra över hela banan. Alltid laglojal, jobbar stenhårt och har en uppsida offensivt. Han kommer göra stor nytta av oss på en av våra centerpositioner. Jag har tittat på honom ett bra tag, första gången redan vid deadline förra säsongen. En spelare vi har bra koll på, säger sportchefen Niklas Johansson.

Topping flyttade till Europa redan förra säsongen. Han spelade för HC La Chaux-de-Fonds i schweiziska motsvarigheten till Hockeyallsvenskan. Där gjorde han 10+9=19 poäng på 25 matcher.

Säsongen dessförinnan är hans bästa hittills i karriären. Då gjorde han 4+15=19 poäng på 48 matcher för San Jose Barracuda i AHL. Ett poängsnitt på 0,4. Samma säsong gjorde han även 2+10=12 poäng på tio matcher i ECHL för Orlando Solar Bears. Ett PPG på 1,2.

Hör Niklas Johansson, Kyle Topping och Max Strömberg Melin berätta mer om dagens nyhet i VIK-TV här ovanför.

Spelaren presenteras av Totalbyggen

— Nu känns det som att silly season är igång på riktigt. Vi på Totalbyggen gillar att Västerås IK satsar på att hitta unga spelare som redan har hunnit prestera bra på hög nivå. Kyle Topping är en tuff tvåvägscenter som jobbar hårt och det är något vi tycker är oerhört viktigt! Nu ser vi fram emot fler spännande värvningar, säger Johan Backman från Totalbyggen i Västerås.

Läs mer om oss här!

Jimmy Gerdin