Välkommen Konstantin Komarek!
Publicerad: 2023-05-08
VIK-TV
Han har spelat i samtliga Europas tre högst rankade ligor. Västerås IK välkomnar stolt centern Konstantin Komarek, 30, till klubben.

Niklas Johansson rekryterar meriterat till centeruppsättningen. Västerås IK har tecknat ett treårsavtal med 30-årige Konstantin Komarek. Den spelskicklige österrikaren har tolv års spel på högsta europeiska nivå bakom sig, sedan han slog sig in i Luleås elitserietrupp vid 18 års ålder.

Komarek har gjort 323 matcher i SHL för Luleå, Malmö och Karlskrona. Han har spelat i schweiziska högstaligan för EHC Biel-Bienne, i KHL för Dinamo Riga och österrikiska EC Salzburg.

-Vi får in en riktigt vass center med bra karaktär som även har en förmåga att växa och bli ännu bättre under slutspelsmatcher. Han ska vara en offensiv kraft i en av våra toppkedjor, berättar sportchef Niklas Johansson.

Komarek kommer närmast från ett tvåårskontrakt med Luleå där han snittat 0,52 poäng per match i SHL och spelat powerplay. Han gjorde 0+5=5 poäng på fem matcher i den här säsongens slutspel för Luleå. Han har spelat tre stycken A-VM för Österrike. Han har totalt 62 landskamper med 15+24=39 poäng och ett PPG på 0,63. På sina 18 VM-matcher har han producerat 5+5=10 poäng för ett PPG på 0,56.

-För mig och min familj så passade Västerås IK väldigt bra och jag tycker det ska bli kul att få visa alla VIK-supportrar vad jag går för och vilken typ av spelare jag är, säger en nöjd och glad Konstatin Komarek.

Centervärvningen blir ett av Västerås IK:s mest meriterade nyförvärv någonsin.

Hör sportchef Niklas Johansson, Konstantin Komarek och Max Strömberg Melin berätta mer om dagens övergång i VIK-TV här ovanför.

Spelaren presenteras av Swetex

-Vi är väldigt stolta över att få vara med och presentera ett av säsongens mest spännande nyförvärv. Med Komarek i laget så stiger hockeypulsen rejält i hela Västerås och vi ser verkligen fram emot att se honom på isen i höst, berättar Peder Heljeberg & Daniel Nykvist hos Swetex.

Mer om oss:

Swetex ska med ett brett utbud av olika tjänster och produkter inom området professionell städning, lösa våra kunders behov av effektiv städning, effektiva städmaskiner och tillika effektiva och miljövänliga städmaterial och system.

Läs mer om oss genom att klicka här

Jimmy Gerdin