Hockeyfest den 11 december ska bidra till Musikhjälpen

2 december 2019 13:00

Onsdag 11 december är det hockeyfest i ABB Arena Nord, där pengar ska samlas till Musikhjälpen.

VIK Legends möter Viksängsskolans Hockeyprofil på lunchen.

På kvällen väntar en stekhet toppmatch i Hockeyallsvenskan mellan Västerås IK och Björklöven.


Musikhjälpen 2019 sänds från Stora torget i Västerås under vecka 50. Årets tema är: ”Sex är inte ett vapen” och sätter fokus på sexuellt våld som förekommer i krig och konflikter världen över. Västerås IK vill hjälpa till med att samla in pengar. Dels tillsammans med Viksängsskolan, som har ”Hockeyprofilen” på sin högstadieskola. Men också genom en stor och riktad insats, där nu hela Hockeyallsvenskan och dess klubbar har involverats.

-Musikhjälpen tog kontakt med oss tidigt och frågade om vi ville vara med på något sätt, och det var en självklarhet för oss. Viksängsskolan visade tidigt ett intresse att göra något ihop med VIK, och nu känns det som att vi har ett upplägg och en dag som kan bli riktigt bra. Förutom att försöka bidra med pengar till Musikhjälpen har vi velat skapa en hockeyfest under en dag i vår arena, med två härliga matcher och massa andra saker som händer kring dem, säger Jens Brandberg, ansvarig för VIK:s varumärke och kommunikation.

VIKSÄNGSPROFILEN-VIK LEGENDS

Ett gäng talangfulla VIK-spelare mellan 13-15 år som tränar dagligen, mot ett gäng före detta storstjärnor i en något högre ålder. Vilket lag drar det längsta strået? Lunchmatchen (nedsläpp 12.00) Viksängsprofilen-VIK Legends kan bli en riktig holmgång, och samtidigt dra in pengar till Musikhjälpen. VIK Legends mönstrar en oerhört namnkunnig uppställning, både på isen och i båset. Namnen avslöjas inom kort. Matchen är ett samarbete mellan Västerås IK och Viksängsskolan.

-Det är en självklarhet att Viksängsskolans ishockeyspelare ställer upp mot VIK Legends i en match för att bidra till Musikhjälpens insamling, säger Sven-Sören Bergqvist, idrottslärare på Viksängsskolan.

VIK Legends specialtryckta matchtröjor kommer att signeras och auktioneras ut efter matchen, där alla pengar går till Musikhjälpen. De åskådare som kommer till arenan redan vid lunch kan också välja att bidra med en frivillig entrépeng.

TOPPMATCH MOT BJÖRKLÖVEN OCH STOR SWISH-INSATS FÖR MUSIKHJÄLPEN

På kvällen 11 december är det så dags för match i Hockeyallsvenskan, där topplaget Björklöven gästar Västerås. En av de hetaste matcherna för säsongen i ABB Arena Nord, och den här kvällen firar vi tidig Lucia i hallen med ett Luciatåg. I entrén bjuds det på glögg och pepparkakor, och barnen får träffa Jultomten. Det är under kvällens omgång i Hockeyallsvenskan som den stora insatsen för Musikhjälpen ska ske. Sex matcher spelas, tolv lag är i gång. Jens Brandberg berättar:

-Vi började prata på kontoret om att göra en swish-insats under matchen, och få med oss Björklöven-supportrarna. Sen utvecklade vi det till att få med oss alla arenor och lag som spelar den kvällen. Samtliga klubbar sa ja till vår idé på ett Hockeyallsvenskan-möte för några veckor sedan. Nu kör vi swish för Musikhjälpen under varje powerbreak (tre per match) på sex arenor. Givetvis kan man swisha även om man inte är på plats i arenan där ens lag spelar, det går lika bra hemifrån.

Instruktioner om var och hur man swishar i Hockeyallsvenskans samlade insats kommer när dagen närmar sig.

HÅLLTIDER DEN 11 DECEMBER

11.15 - Grillade hamburgare kan köpas i hallen. Stora kiosken är öppen (i hörnet bakom hemmastå).

12.00 - Intro på isen för båda lagen och presentation av VIK Legends.

12.10 - Nedsläpp. Matchen spelas 2x20 min.

17.30 - Hallen öppnar inför VIK-Björklöven. Det bjuds på glögg och pepparkakor, och Thomas Thörnholm spelar musik, i entrén.

18.00 - Jultomten på plats i entrén. Ta en selfie med tomten och swisha till Musikhjälpen.

18.50 - Thomas Thörnholm framför "Vi är Gulsvart" live på isen.

19.00 - Nedsläpp VIK-Björklöven. Musikhjälpen-swish i varje powerbreak.