Grundserien färdigspelad för J18

10 mars 2022 10:36

Nu väntar SM-slutspel på hemmaplan lördagen den 26 mars


En lång grundserie tog i söndags slut för J18 som har stått för en solid insats under säsongen. Under hösten tog J18 en fjärdeplats i J18 Regional Västra vilket innebar att man kvalificerade sig för J18 Nationell Norra efter jul.

Under hösten så vann man 15 matcher av 22 möjliga och gjorde 102 mål. Segrar vart det mot Örebro, Leksand, Borlänge, Falun, Valbo, Färjestad, Grums, Karlskoga, och Strömsbro. Bäste poänggörare blev Emil Samuelsson med 21 poäng på 20 matcher. Emil gjorde även flest mål med 14 fullträffar och flest passningspoäng stod Hugo Lejon för. Flest minuter på botbänken hade Samuel Claesson med 35 minuter. totalt använde sig laget av 32 spelare varav 6 spelare från U16.

Under våren så spelade J18 en ny serie mot Luleå, Skellefteå, Björklöven, MoDo, Timrå, Brynäs, Leksand, Örebro och Färjestad. Killarna har nu under våren fått lära sig mycket runt om kring själva hockeyn så som att åka långa bussresor, sova på hotell och återhämta sig mellan tighta matcher.

J18 Nationell Norra spelas i dubbelmöten mot varje lag, en match borta och en match hemma. J18 gick segrande i hälften av matcherna och med det placerade sig på en fjärde plats i tabellen. Killarna har Örebro, Brynäs och Luleå framför sig i tabellen. Främsta poängplockare under våren var Samuel Claesson som gjorde 9 mål och totalt 13 poäng, flest passningspoäng var det Hugo Lejon som bidrog med. Tekningar är viktiga och bäst tekningsprocent hade Wille Ekman Cederborg med nästan 53% av tekningarna vunna. Axel Bengtsson hade den största differensen mellan mål framåt och mål bakåt när spelaren var på isen med +9.

SM-slutspel

J18 är kvalificerade för åttondelsfinal genom sin planering i serien och kommer att möta Färjestad, Leksand, Mora, MoDo, Björklöven, Skellefteå, Timrå eller Vännäs i bäst av tre matcher. De matcherna spelas borta-hemma-hemma och eftersom att J18 är rankat i den första omgången så kommer man att inleda på bortaplan. De aktuella datumen är 2022-03-24 på bortaplan, 2022-03-26 på hemmaplan och eventuellt en sista och avgörande match på hemmaplan 2022-03-27. Vinnaren kvalificerar sig för kvartsfinal och motståndare får vi veta på måndagen därefter. Skulle man förlora så är säsongen slut och sommarträningen kan börja inför nästa säsong.