Ny seger mot BIK Karlskoga
Publicerad: 2019-09-04
Returmöte mot BIK Karlskoga hemma i ABB Arena Nord och än en gång kunde Västerås avgå med en meriterande seger. Denna gång krävdes dock ett avgörande i sudden där Fredrik Johansson avgjorde med sitt mål fram till 4-3.

En period som hemmalaget Västerås dominerade rätt kraftigt sett till spel och chanser. Första fyra fem minuterna var det mesta spelet förlagt i gästernas zon och chanser skapades men inga mål gjordes. BIK fick en och annan chans då Västerås slarvade i egen zon. Mitt i perioden skruvade hemmalaget upp farten lite extra och satte rejält tryck mot BIK Karlskoga men man hade fortsatt svårt att förvalta de lägen som dök upp.

BIK Karlskoga fick en fin chans att komma in i matchen då Västerås William Wikman drog på sig en utvisning i matchminut tolv. Tyvärr för BIK fick de ingen riktig ordning på sitt powerplay och de avslut som togs gick utanför målramen.

Publiken i ABB Arean Nord jublade i matchminut femton då man trodde att hemmalaget äntligen spräckt nollan för BIK Karlskogas målvakt Henrik Lundberg. Så var inte fallet. Målet dömdes bort.

Under slutfasen av perioden spelade sig Västerås fram till ett par riktigt fina lägen där många trodde på mål, men, BIK:s målvakt ville annat. Detta trots spel i powerplay under periodens sista två minuter. Skott: 13-9

Matchens första mål kom i Västerås andra powerplay. Man fick chans att spela fem mot tre. Ett skott från blålinjen av Kelsey Tessier styrdes elegant in i mål av Isac Skedung.Tid: 21:40.

Direkt efter nedsläpp kom kvällens andra mål. Även detta gjordes av hemmalaget Västerås. Denna gång i spel fem mot fyra. Sebastian Benker höll sig framme efter en passning från Daniel Öhrn och skickade pucken i mål. Tid: 21:53. Bara tretton sekunder mellan målen.

Spelmässigt ungefär samma scenario under de första sex sju minuterna som i den första perioden. Mer fart på Västerås och BIK Karlskoga fick inledningsvis kämpa hårt för att freda sin kasse för fler baklängesmål.

I matchminut åtta fick gästande BIK Karlskoga en ny chans till att spela powerplay. Denna gång fick BIK Karlskoga till ett riktigt bra powerplay och radade upp chanser till ett reduceringsmål. Efter sin forcering i powerplay fortsatte BIK att trycka på offensivt men Jesper Myrenberg i hemmakassen spelade förtroendegivande och motade alla avslut.

I matchminut tretton fick gästande BIK Karlskoga till slut utdelning och reducerade till 1-2. Ett skott från blå som styrdes förbi en chanslös hemmamålvakt. Målskytt Filip Ahl.

I slutminuterna naglade Västerås fast BIK Karlskoga i deras egen zon och skapade målchans på målchans. När alla förväntade sig att Västerås skulle trycka in 3-1 lyckades man istället dra på sig en utvisning(för många spelare på isen). I samband med denna utvisning blev det för en kort stund rejäl kalabalik ute på isen då flera spelare började rycka och dra i varandra. Detta utmynnade i två utvisningar vardera för Västerås och BIK Karlskoga och spel fyra mot fyra.

Bara minuten senare drog Västerås på sig en ny utvisning och gav därmed BIK Karlskoga chansen till att kvittera i matchen. Precis vid periodslutet drog Västerås på sig ännu en utvisning och försatte sig därmed i ett mycket brydsamt läge inför den avslutande perioden.

Spelmässigt en betydligt jämnare period men med en liten övervikt chansmässigt för hemmalaget Västerås. Skott: 15-12

Västerås fick inleda spelet i slutperioden med endast tre man på isen. Något som BIK Karlskoga utnyttjade genom att kvittera till 2-2. Målskytt Jesper Kokkonen. Det tog dock bara knappa två minuter innan Västerås återtagit ledningen i matchen. Ett backskott från Calle Ehrnberg styrdes elegant in till 3-2 av Kelsey Tessier.

Strax efter blev en BIK-spelare liggandes på isen och spelet blåstes av. Anthon Eriksson ut i syndabåset två minuter för interference. Denna gång kunde inte BIK Karlskoga utnyttja sitt numerära övertag till en kvittering.

Västerås fortsatte dock att dra på sig utvisningar i en jämn strid ström och som en frukt av detta fick BIK Karlskoga allt mer tryck i Västerås försvarszon. När klockan tickat fram till 53:46 kom så en logisk kvittering för BIK Karlskoga. En helt fristående Mikael Eriksson kunde enkelt slå in kvitteringen till 3-3.

Västerås fick chansen att avgöra matchen till egen favör då BIK Karlskoga drog på sig en utvisning med endast två minuter kvar att spela. Man gick dock bet på den uppgiften och matchen gick istället till avgörande genom förlängning. Skott: 4-13

Sudden

Västerås var det lag som skapade de farligaste chanserna och kunde till slut skicka pucken in i nät och därmed gå segrande ur denna match. Målskytt Fredrik Johansson. Skott: 8-0

Andra perioden: 1–0 (21.40) Isac Skedung (K Tessier) spel fem mot tre, 2–0 (21.53) Sebastian Benker (D Öhrn) spel fem mot fyra, 2–1 (33.16) Filip Ahl (F Roos,D Fröland).

Tredje perioden: 2–2 (41.03) Jesper Kokkonen (F Forsberg) spel fem mot tre, 3–2 (43.53) Kelsey Tessier (C Ehrnberg,K Källström), 3–3 (53.46) Mikael Eriksson (F Höggren).

Sudden: 4–3 (04.12) Fredrik Johansson (E de la Rose, S Benker).

Skott: 40–34 (13–9, 15–12, 4–13, 8–0).

Utvisningar: VIK:12x2 BIK:8x2