Seger borta mot AIK
Publicerad: 2022-01-09
Västerås J20 studsade tillbaka direkt efter den inledande förlusten i J20 Topp10 och vann klart borta mot AIK med 2-5 (0-0, 0-2, 2-3) efter en riktigt stabil insats. Coach Jonathan Thorsell var mycket nöjd med prestationen.

-Ja verkligen! De första 50 minuterna var riktigt, riktigt bra från vår sida. Sedan tappade vi kanske lite fokus de sista tio, men så blir det ofta när vi fick nån utvisning och de tog ut målvakten, så det fäster vi inte så stor vikt vid. Framför allt var riktigt skönt att se kollektivet jobba tillsammans idag. Det var i och för sig ett revanschsuget lag efter förlusten senast, men jag tyckte att vi spelade disciplinerat, tog bättre beslut över hela banan och var mer närvarande. Det var väl kanske inte alltid något skönspel, men vi jobbade stenhårt och orkade göra det matchen igenom. Fast matchens delikatess bjöd vi i alla fall på när ”Mackan” zorrade in en riktigt macka. Det var läckert! Vi tog också puckar till mål på ett bra sätt idag och var lite spetsigare framåt, skönt att vi fick utdelning och målskytte när det trillade in lite puckar. Bakåt var vi riktigt starka och släppte inte till mycket alls de första två perioderna. Vi var starka runt egen kasse och stängde insidan över hela banan på ett bra sätt. Det är kul att se killarna spela med sådan intensitet och energi, det känns som vi har en riktigt skön känsla i gruppen. Så det bästa med matchen var att det kändes så stabilt och att vi spelade tillsammans, och att prestationen och resultatet gick hand i hand, kommenterade Jonathan.