Paananen och Zetterberg förlänger med VIK

24 maj 2019 12:45

Västerås IK förlänger avtalen med huvudtränare Thomas Paananen och sportchef Patrik Zetterberg.

Kontrakten är på tre år från och med 1 maj 2019.

-Jag är jätteglad. Vi är i början av något stort känns det som, säger Patrik Zetterberg.


Västerås IK kan alltså i dag lämna det mycket glädjande beskedet att både herrlagets huvudtränare Thomas Paananen, och sportchef Patrik Zetterberg, har förlängt sina avtal med klubben. Kontrakten gäller i tre år från och med 1 maj 2019.

Det beskedet fick supportrar, partners och media från scenen i ABB Arena Nord där VIK hade uppsnack inför kommande säsong vid lunchtid på fredagen.

Ordförande Pär Södergren presenterade först förlängningen med "Zäta":

-De har båda presterat väldigt bra och vi känner att vi vill fortsätta på den inslagna vägen. Vi tror att kontinuiteten är viktig i det här läget och är glada att få möjligheten att jobba vidare i tre år till. Vi vet att det funnits intresse utifrån för båda två, vilket är naturligt när de har gjort ett så bra jobb här. Då känns det såklart extra kul att Patrik och Thomas ändå väljer att fortsätta sin resa med VIK.

Patrik Zetterberg, som hade två år kvar på sitt gamla kontrakt, valde alltså att förlänga det med ett år.

-Jag är glad och tacksam att klubben ger mig förtroendet att jobba vidare här de närmaste tre åren. Att de tror på mitt sätt att jobba, hur vi vill spela hockey och hur vi jobbar med vårt ledarskap - att utveckla grupp och individer, säger Zetterberg och fortsätter.

-Jag lär mig saker varje dag. Vi har haft två fantastiska år och nu har man ännu mer blodad tand att ta föreningen till nästa nivå, där jag tycker att vi hör hemma. Men man måste förstå att det kräver stort tålamod, noggranhet och ödmjukhet. Man kan inte tro att det ska gå över en natt. Jag kommer göra allt som står i min makt för att ta föreningen framåt och förhoppningsvis vara en del i att vi lyckas nå de mål vi sätter upp.

-Det är en otroligt positiv anda i hela föreningen nu. Allt från kontoret, styrelsen, support, volontärer. Det är en härlig VI-känsla i föreningen där vi jobbar prestigelöst och sätter föreningen i första rummet. Det känns verkligen kanon, säger Zetterberg.

Thomas Paananen hade ett år kvar på sitt gamla avtal med VIK. Det har han nu förlängt med ytterligare två år, och har alltså ett avtal på tre år framåt.

-Jag är jätteglad att Thomas skrivit på för tre år också. Det känns skönt att få jobba vidare med Thomas. Vi är i början av något stort känns det som. Vi har hittat ett sätt att jobba på som vi utvecklar varje dag. Att få jobba med långsiktighet känns fantastiskt. Thomas är en tränare som är het just nu, eftersom han har gjort det fantastiskt bra här. Självklart har det gett eko i Hockey-Sverige och klubbar i andra serier och ligor har fått upp ögonen. Det gör det ännu skönare att vi knutit upp Thomas till oss i tre år. Han är otroligt hungrig på att ta klubben till nästa nivå, säger Patrik Zetterberg.

Thomas Paananen om sin förlängningen:

-Jag känner en stolthet över att få fortsätta den här resan. Vi har börjat något väldigt bra här och den målsättningen är såklart att ta klubben till nästa nivå. Vi känner att vi gör rätt saker, men det är små marginaler och det gäller att vara konsekvent med vad vi håller på med för att vi ska lyckas.