Kommunikation från Västerås IK:s styrelse
Publicerad: 2022-04-04
Läs styrelsens ord här.

Den 16 april våren 2021 presenterade vi vår treårsplan Gulsvart2024. Vår målbild när vi inledde säsongen 2021/22 var att fortsätta utvecklas och utmana om ett avancemang till SHL direkt under år 1.

Det var det löfte om attityd och ambitionsnivå vi gav till alla er som tecknade partnerskap, köpte seriekort, medlemskap, matchbiljetter och valde att i någon form bli delaktiga i Västerås IK och vår satsning.

Ert gensvar har varit fantastiskt! Vi kommer att redovisa klubbens högsta omsättning någonsin. Vi har slagit rekord i marknadsintäkter, både vad gäller företagspartners och privatpersoner.

Detta har under säsongen gjort att vi har kunnat öka sportbudgeten i enlighet med visionen.

Västerås IK har under 2021/22 även i övrigt tagit viktiga kliv framåt i flera delar av verksamheten. Inte minst i det marknadsarbete som genererar våra ekonomiska förutsättningar för att uppnå vår gemensamma vision.

Men i dag behöver vi till vår besvikelse konstatera att det inte tog oss hela vägen sportsligt. Den här gången.

Den gångna säsongen har innehållit såväl sportsliga toppar som dalar. Klubben kommer att analysera detta, dra lärdomar och arbeta för att göra det bättre kommande säsong.

Skador, domslut, regelverk och tuff konkurrens är en del av elitidrotten. Västerås IK kommer att rikta sin fulla kraft mot att utveckla en sportslig verksamhet som är så stark i sig själv att vi kan hantera och övervinna även oönskade situationer.

Vi kommer fortsätta vår offensiva strategi inom ramen för satsningen och visionen Gulsvart2024.

Den för vår del dessvärre nyss avslutade säsongen missade vi topp 4 i grundserien och åkte sedan ut i kvartsfinalen. Det är förstås inte godkänt och inte ett resultat som speglar Västerås IK:s, våra partners och våra supportrars ambitionsnivå.

Vi är alla besvikna och ska ärligt tillåta oss att både känna så och erkänna det i dag. Men hos oss och säkert även hos er brinner redan nu en enorm gulsvart revanschlust inför säsongen 2022/23!

Det gensvar och engagemang ni dagligen bidrar med till Västerås IK ger oss som styrelse och Västerås IK:s organisation i övrigt enormt med energi och ett outtröttligt fokus att ständigt fortsätta att jaga vårt mål.

Med er och den samlade gulsvarta kraften bakom oss och klubben ska vi tillsammans fortsätta att utvecklas till de vinnare alla med ett gulsvart hjärta förtjänar - och ta oss till SHL!

Vi kommer under april månad bjuda in till en öppen träff där styrelsen och organisationen summerar säsongen och finns tillgängliga för dig som VIK-are att ställa frågor. Vi återkommer med exakt datum.

Styrelsen, Västerås IK