Ung tvåvägsforward klar för VIK
Publicerad: 2023-10-13
VIK-TV
Idag blev det klart att forwarden Carl Jakobsson ansluter till Västerås IK.

Den 23-årige anfallaren kommer närmast från spel med Kärpät i den finska högstaligan men har tillbringat större delen av sin hockeykarriär i Färjestad BK.

Det har blivit över 200 SHL-matcher i FBK-tröjan för Jakobsson under hans 6 säsonger med herrlaget. Han var även med och blev svensk mästare när Färjestad bärgade sitt senaste sm-guld, våren 2022.

Carl blir också den andra medlemmen i familjen Jakobsson som drar på sig den gulsvarta tröjan. Pappa, Peter Jakobsson spelade i Västerås under fem säsonger i dåvarande Elitserien mellan 1990-1995. ”Rauken” som han kallades efter sina år som ung hockeyspelare på Gotland, var även sportchef i Färjestad när sonen Carl spelade i klubben.

Kontraktet med Carl Jakobsson löper över två säsonger och han anländer till Västerås under fredagen. Om allt går som planerat väntas Jakobsson göra debut under kvällens hemmamatch mot AIK.

Hör sportchef Niklas Johansson berätta om sin senaste värvning i VIK-TV här ovanför.

Spelaren presenteras av Hyresmaskiner.com

Vi på Hyresmaskiner vill att det ska vara enkelt, effektivt och ekonomiskt för dig som kund att hyra hos oss. Vi erbjuder ett brett sortiment av moderna och driftsäkra maskiner och ser till att du har lösningen till det mesta du funderar på då vi har allt från bygg- och anläggningsmaskiner till skyliftar och elektrisk utrustning eller bara stängsel och container.

Läs mer om oss genom att klicka här

Jimmy Gerdin