Skadeuppdatering
Publicerad: 2022-11-04
Information.

Mikael Frycklund har en konstaterad överkroppsskada som håller honom borta från spel i till att börja med två veckor.

Det betyder att centern, som inte kunde delta mot Södertälje, missar våra fem kommande matcher.

— Micke är en viktig spelare för oss, med en stor roll i både fem mot fem och powerplay. Det är ett avbräck. Samtidigt gäller det nu att andra kliver fram och tar ett ansvar. Visar att man ska ha mer istid och en större roll, säger sportchefen Patrik Zetterberg.

Hur tänker du kring att ersätta honom i det korta perspektivet över dessa fem matcher?

— Av förklarliga skäl är det för tätt inpå till kvällens match. Sedan tittar vi givetvis. Och det har vi gjort innan Fryckens skada, och innan From lämnade. Vi är väldigt aktiva och ser över vilka potentiella spelare som vi bedömer kan göra det bra hos oss.

— Vi tittar på alternativ i alla kategorier. Vad finns det utomlands? Finns det någon lånemöjlighet i SHL? Finns det öppningar i andra klubbar i ligan? Kan vi plocka in något från division 1 som kan komma in och göra några matcher? Vi har intressanta juniorer, men inga som är riktigt redo att spela permanent i HockeyAllsvenskan just nu. Så vi söker brett och arbetar på att göra något så snart som möjligt. Samtidigt som vi jobbar med det jag nämnde innan, att få ut maximalt av de spelare vi gick in till säsongen med – och där fler kliver fram och utmanar om att slå sina personliga rekord.

Laguppställningen till kvällens bortamatch mot Östersund publiceras på följande sätt.

16.00. I VIK-appen för medlemmar på nivå Gulsvart2024 och Gulsvart.

18.00. I VIK-appen - öppet och gratis för alla.

Västerås IK