Västerås IK förstärker backuppsättningen
Publicerad: 2024-04-03
En ung back med spetskompetens i sitt defensiva spel, på väg uppåt i karriären. Västerås IK säger varmt välkommen till Olle Norberg, 20, från Almtuna IS.

Säsongens andra nyförvärv är likaså det första till backuppsättningen. Precis som i går har vi det stora nöjet att välkomna en yngre, utvecklingsbar spelare på ett avtal över två säsonger.

20-årige Olle Norberg lämnar Almtuna IS för spel i Västerås IK.

— En värvning i samma kategori som Joel Kant. En yngre, utvecklingsbar spelare som är på väg uppåt i sin karriär och har tagit stora kliv framåt under sina inledande säsonger på seniornivå. Därför har vi valt att erbjuda ett tvåårsavtal även till Olle, där vi får möjlighet att arbeta tillsammans över tid och skapar en långsiktighet för oss som klubb och spelaren, säger sportchefen Niklas Johansson.

Norberg är född i Uppsala och fostrad i Almtuna IS. Han har haft en avstickare till Linköping där han spelade för LHC:s J20 innan han återvände för att starta seniorkarriären i Almtuna.

Han har gjort totalt 101 matcher för AIS i Hockeyallsvenskan och redan i sin unga ålder byggt på sig värdefull rutin.

— Olle har haft en stigande kurva och avslutade den här säsongen med mycket istid i en defensivt präglad roll. Han har precis den typen av egenskaper vi sökt när vi vill rekrytera till de defensiva rollerna i vår backbesättning.

— Vi gillar hans defensiva spel. Han är rörlig på skridskorna och skicklig på att minimera motståndarnas tid med pucken. Han är bra på att sätta stopp i spelet och effektiv i sitt spel utan puck. Med puck har han det vi vill se av en modern defensiv back i form av att kunna vrida på huvudet, skapa en medvetenhet av var medspelarna befinner sig och kunna sätta i gång spelet med ett enkelt men effektivt passningsspel. Han kommer passa bra in i vår backuppsättning, säger NJ.

Västerås IK säger varmt välkommen till Olle. Värvningen presenteras av vår partner Sahlbergs Cykel:

— Den satsning VIK gör nu känns helt rätt, att bygga en trupp där stommen består av spelare med karaktär och driv. Spelare som vill framåt och fortsätta att utvecklas.Olle Norberg känns precis som en sån spelare, och vi gillar också att han är en stark defensiv back. Det kommer att behövas. Sahlbergs Cykel står bakom Gulsvart i den här satsningen och ser fram emot säsongen 24/25, säger ägaren Per Sahlberg.